VIDEO | Vouchere în loc de alocații pentru copii. Cine susține ideea și cine se opune

Banii de alocaţie sunt dați, uneori, pe băutură sau păcănele. Constatarea a făcut-o chiar ministrul muncii, care vrea să dea vouchere de acum încolo, ca să fie sigură că ajutorul de la stat va ținti doar nevoile copiilor. Ideea e respinsă de părinţi şi chiar de premierul Orban, care nu mai recunoaşte că ar fi susţinut aşa ceva.

D.S., miercuri 19 februarie 2020 , 20:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Petronela Curescu are 2 copii de 3 şi 6 ani. Nu e de acord cu varianta voucherelor pentru aşa îi sunt limitate opţiunile.

Petronela Curescu: Dacă el vrea la 18 ani să-şi cumpere o maşină, poate nu am bani si-i dau atunci. Dacă eu i-am economisit banii, pot să-i dau foarte bine să-şi ia o maşină. Dacă trimiţi copilul în vacanţă, nu poţi să le foloseşti acolo. În altă ţară, de exemplu. Plus, dacă vrei să cumperi altceva, nu poţi să cumperi nimic. Ministrul demis al Muncii are altă opinie şi arată cu degetul către părinţii iresponsabili.

VIOLETA ALEXANDRU: In multe situatii, alocatia este folosita pentru bautura, pentru tutun, pentru jocuri de noroc, pentru orice altceva decat nevoile copiilor.

În loc de bani, părinţii ar putea primi vouchere care să fie folosite doar pentru nevoile copiilor.

Citeste si: Ludovic Orban, despre alocaţiile copiilor: Este un non-subiect

Vouchere în loc de alocații pentru copi

VIOLETA ALEXANDRU: Pe mine ma intereseaza sa se ajunga la nevoi, la educarea si formarea copilului, si abia de acolo decidem cat prin voucher sau print-un alt sistem.

Despre schimbarea sistemului de plată a alocaţiilor a vorbit iniţial Ludovic Orban. Însă, premierul şi-a schimbat opinia.

LUDOVIC ORBAN: Am dat exemple ca exista si alte modalitati de a sprijini financiar, in alte tari, m-am referit la alte tari.

Până la introducerea voucherelor, alocaţiile ar trebui dublate, conform unei legi votată în parlament. Asta se va întâmpla, teoretic, în a două jumătate a anului, după prima rectificare bugetară.

Citeste si: Guvernul Orban a picat în urma moțiunii de cenzură. VIDEO

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si