VIDEO | Vremea a luat-o razna în lume

În India, acolo unde oamenii sunt obișnuiți cu ierni caniculare, e un frig de crapă pietrele. Ca să reziste, localnicii aprind focul pe stradă. În Indonezia, Revelionul a fost sumbru. cel puțin nouă oameni au fost uciși de o viitură care a devastat capitala Jakarta.

A.N.C, miercuri 01 ianuarie 2020 , 19:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cel puțin 9 oameni au murit și peste 20 de mii au rămas fără case în urma potopului ce a lovit Indonezia în noaptea dintre ani. Imaginile filmate în această dimineață în cartierele din Jakarta arată cât de puternice au fost ploile. Mașinile au fost înghițite de șuvoaie - iar oamenii abia înaintează prin apa murdară strânsă pe străzi.

La New Delhi - capitala Indiei - oamenii trăiesc un șoc. Obișnuiți cu temperaturi de peste 25 de grade în luna decembrie - oamenii sunt nevoiți acum să îndure cel mai aprig frig pe care l-au resimțit vreodată. Sub 3 grade s-au înregistrat ieri.

Citeste si: VIDEO | Petrecerile continuă în prima zi din an

Cel mai greu le-a fost oamenilor străzii. Cele aproximativ 200 de adăposturi de noapte din Delhi au fost arhipline. Au dormit pe străzi și s-au încălzit la focul aprins pe străzi.

Spre deosebire de orașele europene și americane - unde majoritatea clădirilor au echipamente de încălzire - indienii nu sunt pregătiți pentru astfel de temperaturi. Și cum mulți sunt săraci - preferă să se încălzească cu metode tradiționale - sticle umplute cu apă caldă şi pături groase. Nici geci nu întâlnesc la tot pasul - aici localnicii ies afară îmbrăcați în pulover și șal.

În schimb - la Moscova - a fost cea mai călduroasă lună decembrie din ultimul secol - iar autoritățile au adus zăpadă artificială pe străzi înainte de Revelion - lucru ce a stârnit reacții amuzante pe internet. Cu bugetul Rusiei cumperi și iarna - a fost unul dintre comentarii.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si