Scene dramatice s-au desfășurat în Murcia. Străzile s-au transformat în râuri învolburate. Viiturile, aduse de furtuna botezată Tamara, au dus cu ele mașinile și orice au întâlnit în cale. Prinși între puhoaie, mai mulți turiști au trebuit salvați inclusiv cu elicopterul.

Pompierii chemați în ajutor au trebuit să taie acoperișul unui autoturism, ca să scoată un om rămas blocat înăuntru. Ploaia cu găleată a căzut mai întâi în nordul regiunii, în orașele Calasparra și Moratalla, unde s-au adunat peste 60 de litri pe metrul pătrat în 20 de minute.

Apoi furtuna a mers spre centru, unde toate clădirile au fost inundate. Sute de apeluri pentru salvare și intervenții au fost făcute la serviciile de urgență. Cele mai multe au venit de la oameni care nu au mai putut ieși din mașinile acoperite de-a dreptul de ape. Valuri de noroi au acoperit drumurile pe aproape întreaga coastă a Mediteranei. Serviciul meteorologic local a anunțat că au căzut între 50 și 70 de litri de apă pe metrul pătrat în mai puțin de o oră. Ploi torențiale, însoțite de vijelii cu puterea unui uragan, au căzut de câteva zile în sud estul Spaniei. Extremele climatice au venit în schimb în Grecia cu un val neobișnuit de căldură. Luna iunie, căutată de turiști pentru vremea sa plăcută, are acum temperaturi de august. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Atac masiv împotriva rebelilor. Statele Unite ale Americii sunt tot mai aproape de un conflict direct cu Iranul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si