Localitatea spaniolă Torrevieja de la Marea Mediterană a fost desemnată drept cel mai ieftin oraș de pe litoral din țară, dar unii turiști l-au declarat „cel mai îngrozitor loc în care am fost vreodată”.

Citește și: VIDEO-De ce s-au scumpit citybreak-urile? Tot mai mulți împătimiți ai vacanțelor au observat că scot mai mulți bani din buzunar

Cel mai accesibil oraș de coastă din Spania a fost comparat cu o „îngrozitoare stațiune britanică, dar cu soare”, potrivit Daily Star.

Ceea ce îi atrage cel mai mult pe britanici este prețul redus al halbei de bere în Torrevieja, doar 1,70 euro.

Stațiunea "îngrozitoare" din Spania

Un turist furios a descris Torrevieja, situat pe coasta de est a Spaniei lângă Alicante, drept „cel mai îngrozitor loc în care am fost vreodată”, în timp ce altul a spus că nu are legătură cu niciun fel de cultură spaniolă adevărată.

În ciuda acestui fapt, orașul spaniol cu 82.000 de locuitori este ales de mulți britanici ca destinație pentru vacanța de vară.

Este ascuns chiar la sud de Benidorm și vizavi de capitala Madrid. Costa Blanca se mândrește cu promenade lungi pe malul apei mărginite de plaje cu nisip, pe care au apărut mai multe stațiuni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată", a scris un turist britanic dezamăgit de stațiunea spaniolă, în ciuda prețurilor mai mici la cazare și masă.

În timpul lunilor de vară, orașul se bucură de soare aproape neîntrerupt și de cer albastru senin, ceea ce îl face o destinație idilică pentru cei care caută soare și pentru pasionații de apă.

Potrivit unei aplicații de comparare a prețurilor, Torrevieja a fost desemnat săptămâna trecută drept orașul de coastă spaniol cu cele mai accesibile hoteluri ca preț.

Care sunt costurile în stațiunea Torrevieja? Camera costă în medie 77 de lire sterline (89 euro) pentru o noapte, jumătate din prețul cazării în San Sebastian sau Puerto Banus din Marbella și cu 50 de lire sterline (58 euro) mai ieftin decât Benidorm.

O halbă de bere locală din Torrevieja costă 2 euro, iar o cină prietenoasă cu bugetul costă aproximativ 12 euro și o masă generoasă cu trei feluri se ridică la aproximativ 50 euro.

Stațiunea Torrevieja este relativ ușor accesibilă, deoarece se află la doar 40 de minute cu mașina de Aeroportul Alicante, care are conexiuni cu mai multe aeroporturi din Europa.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Aprecieri critice la adresa orașului Torrevieja

În timp ce costul scăzut al acestei stațiuni de pe litoral poate fi un element extrem de atractiv, sunt mulți călători care au verificat-o deja și au avut comentarii mai puțin măgulitoare de împărtășit.

"Am lucrat recent în Spania și am avut ghinionul să ajung în Torrevieja. După părerea mea, este, fără îndoială, cel mai îngrozitor loc în care am fost vreodată, ca un orășel britanic cu soare- doar că era ploios în ziua în care am fost eu", a scris pe Tripadvisor un turist nemulțumit.

Un alt recenzent de la Tripadvisor a glumit: „Cred că toată lumea ar trebui să viziteze Torrevieja, aceasta îi va crește aprecierea față de toate celelalte locuri din Spania”.

Un al treilea critic aspru nu s-a reținut, spunând: "Du-te la Torrevieja dacă îți plac micul dejun englezesc și pizza, pentru că asta este tot ce vei primi. Nu am găsit nicăieri un restaurant spaniol decent. Toate restaurantele de pe promenadă sunt pizzerii. Nu trebuie să știi nici măcar un cuvânt de spaniolă pentru a te descurca, deoarece toată lumea din Torrevieja fie vorbește engleză, fie lucrează în industria turismului.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si