În timp ce în restul țării temperaturile se apropie de 30 de grade, pe Transalpina zăpada încă e la ea acasă. Până la redeschiderea drumului mai e mult de muncă.

Zăpadă de 3 metri pe Transalpina. Când va fi deschisă șoseaua? 

Teo Argint, reporter Kanal D: „După cum vedeți, aici se blochează drumul pe Transalpina.

Zidul de zăpadă din jurul meu măsoară aproape 3 metri înălțime iar drumarii spun că va fi nevoie de cel puțin trei zile pentru a curăța această porțiune.”

Data la care se circulă din nou pe această șosea diferă de la an la an. Muncitorii sunt nevoiți să îndepărteze cantități uriașe de omăt. Mai mult, trebuie să se asigure că viscolul și zăpada nu au afectat elementele de siguranță ale drumului.

Sandu, operator de utilaj: „Au fost căderi masive de pietre, iar cu autofreza nu s-a putut lucra întrucât aceasta se putea deteriora. Acum înaintăm foarte greu spre vârful Urdele.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Zăpadă de peste 3 metri pe Transalpina. Când va fi deschisă șoseaua?

Zăpadă de peste 3 metri pe Transalpina. Când va fi deschisă șoseaua?

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citeste si: VIDEO- Alertă emisă de meteorologi: vreme extremă în mai. Caniculă în sudul țării, dar și ploi torențiale și grindină

Transalpina, considerată una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume

Munca este dificilă, dar se desfășoară într-un peisaj unic. Mai mulți jurnaliști străini au inclus acest drum în rândul celor mai spectaculoase șosele.

DN76 C străbate 4 județe și atinge o altitudine maximă de 2.145 de metri. Pe aproape 20 de kilometri se poate spune că se ciruclă deasupra norilor.

Citeste si: Cod galben de ceaţă în zone din cinci judeţe situate în Transilvania, miercuri dimineaţa

Fermierii și antreprenorii din zonă așteaptă cu sufletul la gură redeschiderea șoselei

Mărioara Babu, fermier: „De redeschiderea Transalpine depinde, de fapt, toată activitatea noastră, a ciobanilor, a crescătorilor de animale care avem stâna prin munții care sunt traversați de Transalpina. Acum drumarii lucrează, se lucrează zi lumină și sperăm că odată cu urcatul oilor la munte, de Constantin și Elena, să avem și Transalpina deschisă, cel puțin pentru noi, cei care trebuie să ajungem la drum, să nu facem un ocol de câteva sute de kilometri pentru 20-30 de kilometri care ne leagă pe aici.”

Citeste si: Drumarii luptă cu nămeții pe Transalpina

Mai sigur este că în luna iunie șoferii vor putea circula nestingheriți prin acest loc unic.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si