VIDEO | Zăpada și viscolul au făcut ravagii pe șosele. Ce se întâmplă cu vremea în zilele următoare și de Crăciun

Cu toate că n-au lovit cu toată forța încă, zăpada și viscolul au făcut ravagii pe multe șosele din țară. În Harghita, zeci de camioane au rămas înțepenite pentru că drumarii au intervenit prea târziu, iar asfaltul se transformase în derdeluș. La Bistrița, șoferii au nimerit în șanțuri pentru că resposabilii s-au preocupat mai tare să toarne asfalt în loc să deszăpezească.

D.S., marți 03 decembrie 2019 , 19:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prima rundă de ninsoare și viscol a fost un examen de netrecut atât pentru șoferi cât și pentru autorități. În Harghita - zeci de tiruri au rămas înțepenite pe drum și cu greu au putut fi urnite. Utilajele de deszăpezire nu au putut face față vântului care spulbera toată zăpada pe asfalt - transformându-l într-un veritabil patinoar.

Nu a fost mai bine nici pe șoselele din Bistrița. Curajoșii care au îndrăznit să dea piept cu furia vremii și să înainteze s-au trezit direct în șanț. Ca să nu pățească la fel, alții au făcut cale întoarsă.

Citeste si: VIDEO | Vremea rea le-a dat bătăi de cap șoferilor, la munte

Autoritățile au intervenit prea târziu și atunci au făcut-o parcă în bătaie de joc. Au aruncat nisip cu mâinile goale dintr-o remorcă. În zadar - însă.

Harnicii lucrători de la drumuri au fost mai preocupați să toarne asfalt pe un drum din satul Ardan. Imaginile i-au revoltat pe oameni.

Dincolo de necazuri, o astfel de vreme e prilej de bucurie pentru turiștii de la munte. În Poiana Brașov insa nu a nins destul, astfel că administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă.

Pe tot muntele se fac depozite de omăt care să reziste până când temperaturile vor permite nivelarea pârtiilor.

Citeste si: VIDEO | Iarna își arată colții. Poleiul face victime pe șosele și meteorologii vin cu vești proaste

La altitudini mai mari, stratul de zăpadă are aproape o jumătate de metru. În Masivul Bucegi - peisajul a fost unul de basm - iar cei îndrăgostiți de drumeții nu au putut să nu trăiască experiența.

Pe muntele Vlădeasa din Cluj - viscolul și gerul au încremenit peisajul ca într-un tablou de cleștar. Și așa va rămâne până la sfârșitul săptămânii.

Apoi - vremea se încălzește - spun meteorologii - pentru ca de Crăciun maximele vor ajunge chiar şi la 14 grade Celsius, în sudul teritoriului.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si