Unul din zece apeluri la Serviciul de Ambulanță din Iași este nejustificat, spun medicii.

A sunat la ambulanță pentru o durere de măsea

Zilele trecute, de exemplu, un bărbat de 36 de ani a sunat de două ori la 112 pentru o durerea de măsea care îl chinuia de cinci zile.

Citeste si: Nora lui Sile Cămătaru are probleme cu legea. Femeia a sedus un bătrân și i-a luat banii

A fost sfătuit să meargă la stomatolog și cu toate că i s-a explicat că nu reprezintă o urgență medicală, bărbatul a continuat să sune și a insistat să i se trimită o ambulanță pe motiv că nu are niciun mijloc de transport pentru a ajunge în oraș. Când a fost refuzat, chiar l-a amenințat pe dispecerul care preluase apelul său.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Rușii au atacat cu rachete orașul natal al lui Volodimir Zelenski

Nu este, însă, singurul caz de acest gen.

Medicii spun că astfel de apeluri țin liniile ocupate

Medicii din urgențe spun că a devenit o obișnuință ca zeci de oameni din alte județe să vină cu mașina personală până la intrarea în Iași, apoi să sune la 112 pentru a fi preluați de ambulanță doar pentru că vor să fie evaluați de un medic de aici.

Citeste si: Zece localităţi din şase judeţe şi Capitala, afectate de ploile torențiale și vijeliile din ultimele ore

Așa a procedat și o familie din Vaslui: a venit până în Iași și apoi a chemat o ambulanță pentru a se asigura că vor fi primiți în urgențe.

Citeste si: Bilanţ COVID-19 din 29 mai 2022, în România. 75 de pacienţi internaţi la ATI

Medicii spun că astfel de apeluri țin liniile ocupate, iar echipajele pierd timp prețios în care ar putea ajunge la cazurile grave, de aceea oamenii sunt sfătuiți să sune la 112 doar în caz de urgență.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si