VIDEO - Ziua națională a Turciei, sărbătorită online în România

Ziua națională a Turciei, 97 de ani de la înființarea republicii moderne, a fost sărbătorită cu ceremonii restrânse. În România a fost aniversată online.

Iulian Ciurea, joi 29 octombrie 2020 , 20:10

steagul turciei
Steagul Turciei[Sursa foto: Moldova Libera]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Înconjurat de zeci de oficialităţi şi comandanţi ai armatei, liderul de la Ankara a adus un omagiu întemeietorului Turciei moderne. Recep Tayip Erdogan a făcut un apel la unitate şi solidaritate.
„Moştenirea lăsată, Republica, o ducem cât mai sus posibil şi cât mai departe, iar atunci când o facem intersectăm ţintele şi visele cu toată forţa noastră”, a spus președintele Turciei.

Turcia și România - o relație de câteva secole și o istorie comună

Anul acesta, parada militară a fost anulată din cauza pandemiei. În Bucureşti, ambasadoarea Turciei a adus aminte de anul 1923, considerat momentul renaşterii naţiunii, dar şi de relaţiile cu România.
„Turcia şi România au o relaţie de câteva secole, o istorie comună, cu elemente socio-culturale care aduc cele două naţiuni mai aproape una de alta”, a spus doamna ambasador Fusun Aramaz.
Oficialul turc a mulţumit României pentru drepturile de care se bucură acum comunitatea turco-tătară din Dobrogea, lucru care întăreşte relaţia dintre cele două state aliate.
„Suntem parteneri strategici şi aliaţi în NATO. Turcia şi România sunt ţări puternice în regiune, care contribuie puternic la stabilitatea acesteia”, a spus ambasadoarea Turciei în București, Fusun Aramaz.
Pe lângă această comunitate importantă de pe teritoriul României, în ţara noastră sunt şi foarte mulţi oameni de afaceri turci care contribuie şi ei la avansul economic al Bucureştiului. Peste 3 ani, Turcia va sărbători un secol de la fondarea republicii.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si