Viitorul este din ce in ce mai aproape! Robotii, vazuti drept solutia salvatoare pentru ingrijirea batranilor!

Noile tehnologii transforma radical ingrijirea batranilor! Robotii pot fi solutia salvatoare atunci cand rudele nu pot asigura un ajutor permanent persoanelor in varsta.

Author: G. S. sâmbătă 31 martie 2018 , 18:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Unii batrani traiesc singuri si nu pot fi ajutati permanent de rude,  infirmieri sau menajere. Cum uneori se pot trezi in situatii dificile, robotul insotitor pare a fi solutia ideala. Disponibil 24 de ore sin 24, acesta are grija ca persoana de care se ocupa sa-si ia la timp tratamentul, sa manance si chiar sa poarte o conversatie.
Acesta poate sa cheme de urgenta medicul, daca observa vreo problema.
 
 
Sigur ca un robot nu se compara cu un ingrijitor uman, insa se dovedeste a fi un adevarat ajutor pentru mai multi batrani din Anglia, Japonia si Portugalia. In varsta de 79 de ani, Maria se bucura de ajutorul lui Hugo, un robot proiectat sa fie autonom si sa se poata deplasa cu usurinta in apartament. 
 
Pisica Kitty  a fost gandita pentru a fi utila unor batrani cu tulburari severe de sanatate si carora singuratatea si lipsa afectiunii le agraveaza situatia.
Robotul-pisica raspunde la sunete si comunica prin gesturi cu persoana care il atinge, ca un animal adevarat. 
 
Cercetatorii sustin ca, indiferent de costuri, obiectivul major ramane sprijinirea si incurajarea persoanelor in varsta pentru ca acestea sa ramana active si independente pentru cat mai mult timp.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si