Decizia Ungariei de a folosi motto-ul care emulează sloganul lui Trump "Make America Great Again” a fost întâmpinată cu neîncredere în rândul oficialilor UE, potrivit RFE/RL.

"Îi știm și nu suntem proști, așa că o vedem așa cum este: trolling, în lipsa oricărei politici de fond”, a spus o sursă diplomatică dintr-o națiune din vestul UE.

Când a anunțat sloganul controversat, președinția maghiară nu a făcut nicio mențiune despre Trump sau despre motto-ul etichetat pe pălăriile roșii ale aproape tuturor susținătorilor săi, spunând că este inspirat de "invenția maghiară de renume

mondial, cubul Rubik”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Toată lumea știe, însă, că Trump și Orban se bucură de o relație politică strânsă pe care amândoi au fructificat-o de-a lungul anilor, potrivit sursei citate.

În martie 2024, politicianul maghiar cunoscut pentru opiniile sale populiste de dreapta l-a vizitat pe Trump la complexul său din Mar-a-Lago din SUA, unde fostul președinte a spus că „nu există un lider mai bun” decât Orban. 

"Toată lumea a fost șocată" de sloganul lui Orban

Ungaria va prelua oficial președinția UE locul la 1 iulie, iar țărilor li se permite să adopte un slogan pentru președinția lor.

Rareori statele se consultă cu celelalte 26 de țări membre ale UE cu privire la sloganul ales.

Un oficial din Parlamentul European a recunoscut pentru RFE/RL că "toată lumea a fost mai întâi șocată. Am crezut că este o glumă, dar apoi toți au spus la fel: clasicul Orban".

„Orban clasic” a ajuns să însemne în ultimii ani un ghimpe în coasta Bruxelles-ului, mai scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si