Vila care a gazduit 45 de ani Ambasada SUA, scoasa la vanzare! Imobilul poate fi achizitionat contra sumei de 7,5 milioane de euro!

Vila Edgar Mavrocordat este o bijuterie arhitecturala situata in apropiere de Piata Universitatii. Somptuosul imobil a gazduit, timp de 45 ani, Ambasada SUA la Bucuresti si este una dintre cele mai cunoscute cladiri din Capitala.

marți 28 iunie 2016 , 11:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vila are 49 de camere, dispuse pe o suprafata de 2.500 mp si a fost construita in anul 1936.

Cu o suprafata de 2.500 de metri patrati, vila se regaseste in topul celor mai scumpe case boieresti din Romania. A fost resedinta lui Edgar Mavrocordat, diplomat roman, fost reprezentant al Romaniei la Viena in perioada 1911-1916.

El descindea din ramura moldoveneasca a familiei Mavrocordatilor, fiind stranepotul lui Constantin Mavrocordat (1711-1769), domnitor regent in mai multe randuri, de sase ori in Tara Romaneasca si de patru in Moldova.

Edgar Mavrocordat a fost cel care in cadrul unei audiente speciale solicitate Ministerului de Externe Austro-Ungar a inmanat in seara zilei de 27 august 1916 nota prin care Romania declara formal razboi Imperiului Austro-Ungar pentru “infaptuirea unitatii sale nationale”.

Pretul solicitat pentru imobilul situat langa kilometrul 0 al Bucurestiului este 7,5 milioane de euro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si