S-a vindecat de coronavirus în urmă cu două luni. Apoi ceva uluitor s-a întâmplat

Sechele grave rămân în organismul unor foști pacienți de COVID-19 chiar și la două luni după vindecare, arată un studiu publicat recent în Journal of the American Medical Association.

R.I., marți 14 iulie 2020 , 21:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pacienții care se recuperează de la Covid-19 pot prezenta unele simptome chiar și la două luni după recuperare, arată medicii. S-a constatat că la cel puțin 60 de zile de la raportarea primelor simptome de coronavirus, 87,4 la sută dintre pacienții analizați în studiu au raportat persistența unui simptom deranjant cel puțin, potrivit Forbes.

Citeste si: Al doilea val de coronavirus, mai ucigător decât primul! Avertismentul înfricoșător al cercetătorilor din UK

Mai mult de jumătate dintre pacienți au raportat trei sau mai multe simptome, în timp ce aproximativ unul din patru au în continuare dureri articulare sau dureri toracice. Aproape 44 la sută dintre pacienți au recunoscut că, per total, calitatea vieții lor este mult mai proastă acum decât înainte de a se îmbolnăvi.

Citeste si: Acest tip de mașină NU mai poate fi înmatriculat în România! Este un model foarte întâlnit în trafic

Un aspect pe care studiul nu l-a acoperit se referă la problemele medicale pre-Covid-19 ale pacienților și cercetătorii nu știu cu exactitate care este impactul acestora în efectele de lungă durată ale infecției cu coronavirus.

Citeste si: Scandal în Piața Victoriei la protestul anti-măști Covid19. Doi bărbați, ridicați de jandarmi. ”Nu ne temem de bau-bau"

Aproximativ 90% dintre pacienții cu Covid-19 care au fost externați dintr-un spital din Roma încă nu au revenit la normal la o medie de două luni după ce s-au îmbolnăvit, au spus cercetătorii. Medicii au studiat 143 de adulți care au fost spitalizați în medie timp de două săptămâni în spital. Cazul unora dintre aceștia este în continuare dramatic - în raportul medical este prezentată situația unei reinternări de urgență la 55 de zile după confirmarea diagnosticului.

Terapie pe plajă după externare

Pacienții spanioli care au fost infectați cu noul coronavirus și au ieșit din terapie intensivă au fost duși pe plajă. Echipe medicale de la Spitalul del Mar din Barcelona au fost fotografiate ducând oamenii pe plajă ca parte a unui program conceput pentru a „umaniza” unitățile de terapie intensivă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si