2 zile pe saptamana, atat sta la Capitala tanti Floarea. Framanta cel putin 200 de paini si nu se plange nici o clipa. Nu vrea sa-i dezamageasca pe cei care vin special pentru painea ei simpla.

„Mainile astea au framantat si cozonaci si paine am facuit de cand eram in clasa a II-a. mama se ducea la CAP si pe mine ma lasa acasa si ii faceam paine”, povesteste tanti Floarea.

„Nu am nici un malaxor, cu mana. Asta cum facea bunica si mama mea painea framantata cu mana. Se preframanta...Ia uitati-o ce frumos se preframanta”, mai spun ea.

Toata lumea vrea sa ii stie secretul, insa ea spune ca „nu este nici un secret: apa, sare, faina. Secretul este al fainii pentru ca este facuta din griul nostru care il macinam”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Spune incruntata ca a incercat sa faca si cu faina cumparata, dar nu e ce trebuie.

Credeti ca lemnele de la Bucuresti sunt bune? Nici vorba. Paine nu ar mai iesi asa de buna daca Tanti Floarea nu si-ar aduce lemnele de acasa:" Lemnele le aduc de acasa, floarea soarelui, vita...microvita asa ii zic eu, nu mai facem cu microunde, facem cu microvita".

Cativa pasi mai incolo il gasim pe Nea Vasile.

Nu ii trece cineva pragul sa nu guste din bunatatile lui.

Vine de departe cu pastrama pentru pofticiosii de la oras: „pastrama si bulz!”.

Si cei care tin post au de unde alege. Gospodinele din Maramures au pregatit fasole si sarmale de post. Pe toti ii gasiti la fiecare sfarsit de saptamana la Targul de la Agonomie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si