Vineri 13: superstiții care au legătură cu „ziua blestemată”

Ziua de vineri 13 este considerată una plină de ghinion, în care orice ai încerca să faci nu va ieși așa cum ți-ai propus.

Author: M.A. vineri 13 decembrie 2019 , 11:11

Vineri 13: superstiții care au legătură cu „ziua blestemată”
Ziua de vineri 13 este considerată una plină de ghinion, în care orice ai încerca să faci nu va ieși așa cum ți-ai propus.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Din acest motiv, multă lume se ferește să facă diverse activități într-o astfel de zi, pentru că se consideră ca vineri 13 aduce numai ghinion și nenorociri. Nu se știe ce anume face ca această zi să aibă o asemenea reputație negativă. Cert este că de vineri 13 sunt legate foarte multe superstiții, care mai de care mai interesante.

Un prim exemplu face referirea la nașterea unui copil. Dacă un bebeluș vine pe lume într-o zi de vineri 13, acesta va avea parte doar de nefericire și ghinion.

Există și un avantaj pentru cineva într-o astfel de zi...de care se bucură femeile! Se spune că fetele care își serbează ziua în această zi se vor căsători și vor avea un copil în mai puțin de un an.

Totodată, este de evitat să te îmbraci în negru în această zi, și asta deoarece într-un timp scurt chiar vei fi nevoit/ă să porți doliu. NU este indicat să te tunzi azi, pentru că se spune că îți vei pierde un membru al familiei.  

Nu te muta într-o casă nouă într-o zi de vineri 13 pentru că nimic nu are să îți meargă bine.

Citeste si: Doliu în lumea televiziunii. Un renumit prezentator TV a murit

Citeste si: Cele mai atrăgătoare 5 tipuri de geci bărbătești în această iarnă

În Anglia, ziua de vineri 13 mai era intitulată și ziua ”spânzuraților” din cauza faptului că atunci erau executați toți condamnații la moarte.

Sensul negativ al zilei de vineri mai vine și din scrierile bibilice. în Gestul făcut de Eva, care a mușcat din mărul interzis sau potopul lui Noe sunt doar câteva exemple de întâmplări care s-au petrecut într-o zi de vineri.

Citeste si: ALERTĂ de cod galben! Meteorologii anunță vreme severă în mai multe zone din țară

Următoare zi de 13 care va pica vinerea va fi în luna martie 2020.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si