VIDEO| Se caută vinovații de la Matei Balș. Ce au găsit medicii legiști în necropsiile victimelor arse în incendiu

Cercetările la fața locului au fost reluate la prima oră a dimineții în spitalul Matei Balș. Echipe mixte de criminaliști, procurori și experți pirotehniști au verificat în detaliu fiecare centimetru al salonului cuprins de flăcări. În paralel, la Serviciul Omoruri din Capitală, mai multe cadre medicale- printre care și medicul de gardă din acea dimineață, au dat explicații în fața magistraților.

Author: Georgiana Balaban sâmbătă 30 ianuarie 2021 , 19:15

vinovații incendiului de la matei balș
Ancheta continuă la Matei Balș.[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cel mai important spital de stat, aflat în prima linie de luptă împotriva infecțiilor cu noul coronavirus, bolnavi, medici si asitente deopotrivă sunt toti nevoiți să poarte războaie pe mai multe fronturi.

În timp ce se zbăteau să supraviețuiască, pacienții erau nevoiți să găsească metode prin care să se şi încălzească.

Citeste si: Ministerul Sanatatii a anuntat care este starea pacientilor afectati de incendiul de la Spitalul Matei Bals

Așa se face că în anul 2021, în Capitala țării, bolnavii își aduc de acasă aeroterme și calorifere electrice pe care le impart cu medicii și asistenții din spital.

„Am vorbit miercuri cu personalul medical dacă imi da voie să aduc o aeroterma. Mi s-a permis. Am dus aeroterma, mama a beneficiat de condiții semidecente. Era frig. Foarte frig. M-a sunat la 3 dimineata ca ii e frig si sa vin sa o iau din spital!” a

transmis fiica unui pacient.

Pe hârtie și în declarațiile conducerii, lucrurile capătă însă o cu totul altă culoare- responsabilii par că nu au ochi să îi vadă pe pacienți cum tremură pe paturile de spital, așa cum nu văd nici lipsurile din documentația de functionare a unității.

Citeste si: VIDEO- Dosar penal pentru ucidere din culpă după incendiul de la Balș

Institutul Matei Balș a fost clădit în anul 1953

Imaginile din interiorul salonului ars arată adevărata proporție a dezastrului de la Matei Balș. În fotografii se observă un aparat de oxigen spart- care probabil a explodat atunci când au pornit flăcările. In celelalte imagini sunt urmele focului.

vinovații incendiului de la matei balș
Incendiul teribil de la Matei Balș.[Sursa foto: Google]

Pereți negri din cauza fumului, geamurile care s-au spart, iar paturile pe care erau tratați pacienții sunt acum scrum. Totul după ce sistemul de energie electrică ar fi fost supraîncărcat din cauza surselor de încălzire externă. A fost nevoie doar de o scânteie ca totul în jur să fie cuprins de flăcări.

„Este posibil să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen.” a transmis procurorul de caz.

Citeste si: Continuă audierile în cazul incendiului de la Matei Balș! Cum au fost găsite patru dintre victimele incendiului

Dimineață la prima oră cercetările la fața locului au fost reluate în spital. Echipe mixte de criminaliști, specialiști pirotehniști și procurori verifică fiecare centimetru din cele 4 saloane arse. O ţară întreagă aşteaptă ca, măcar de data aceasta, să se facă dreptate.

Incendiul- al treilea produs intr-un spital de stat în interval de doar două luni- după Piatra-Neamţ şi Socola, a stârnit un val de revoltă. Mai mulți oameni au mers in fața spitalului și au protestat, iar astăzi, au fost organizate proteste și la Ministerul Sănătății.
În stradă, sunt cerute nu doar demisii, căci asemenea sanctiuni am mai văzut. Ci o reformă reală a sistemului medical din România.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si