Proiectul de lege pentru inasprirea pedepselor privind violenta in familie a fost adoptat deja de Senat. Proiectul elimina posibilitatea ca victima sa-l ierte pe agresor si astfel sa fie inlaturata raspunderea penala.

Potrivit actualelor prevederi ale Codului Penal, “impacarea inlatura raspunderea penala” in cazul violentelor asupra unui membru al familiei. Adica, victima isi iarta agresorul, iar acesta nu mai raspunde penal.

Citeste si: Violenta emotionala in familie ar putea fi pedepsita cu inchisoarea. Acest fenomen a atins cote alarmante in Romania

Modificarea adusa Codului Penal nu il mai scapa de puscarie pe agresor!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

In expunerea de motive a proiectului se argumenteaza faptul ca de multe ori victimele viloentei domestice renunta sa-si duca pana la capat demersurile juridice, uneori constranse chiar de agresor prin intimidare, amenintare sau santaj.

Nicoleta Botan a fost omorata de fostul ei sot

In ultima perioada, agresiunile in familie au atins cifre impresionante, cazurile fiind intens mediatizate.

Cel mai recent este de la finalul lunii ianuarie, cazul Nicoletei Botan, tanara directoare de gradinita, ucisa de sotul ei, de care divortase din cauza violentelor, a impresionat multa lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si