Violeta Alexandru, despre creșterea pensiilor: „Banii au rămas în buget și determinarea o avem”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, vineri, că vor fi aplicate creșterile de pensii prevăzute la 1 septembrie.

Author: I.C. vineri 24 aprilie 2020 , 19:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Știu sigur că în acest moment ceea ce avem acum în buget inclus, chiar la rectificarea făcută acum scurtă vreme, indică o intenție clară, o determinare clară a Guvernului de a mări pensiile așa cum am spus de fiecare dată. Nu pot să-l judec pe colegul meu pentru faptul că nu este atent la evoluția economiei și la încasări, dar din punctul meu de vedere nu există opțiunea ca pensiile să nu crească.

Am convingerea că există această determinare.

Citeste si: Orban: Obligativitatea purtării măştii în spaţii închise este rezultatul unei analize realizată de specialişti

Nu am în acest moment, din moment ce știu bani în buget, știu care a fost discuția și la rectificarea bugetară, nu am în acest moment de ce să alertez populația pentru că nu s-a schimbat nimic. Banii au rămas în buget și determinarea o avem pentru ca pensiile să crească", a spus Violeta Alexandru la România TV.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Joi, premierul Ludovic Orban declara că o decizie referitoare la majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie va fi luată după ce vor fi făcute evaluări ale resurselor bugetare și atunci când autoritășile vor avea imaginea completă asupra situației economice.

Citeste si: Sectorul agroalimentar va primi ajutor de la Comisia Europeană

„Suntem într-o evaluare a situaţiei economice, într-o evaluare a resurselor bugetare pe care le vom avea la dispoziţie şi în mod clar vom lua o decizie când vom avea o imagine completă, pe măsură ce ne vom apropia de momentul respectiv”, declara, joi, Ludovic Orban.

„Când o să avem o imagine completă vom putea finaliza acest plan de relansare economică”, a adăugat premierul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si