Viorel Cataramă pleacă din PNL şi anunţă formarea unui nou partid! ”Voi candida la Preşedinţia României”

Viorel Cataramă a anunţat astăzi că demisionează din PNL şi formează o nouă mişcare politică

Author: Radu Constantin luni 12 noiembrie 2018 , 15:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Viorel Cataramă a transmis astăzi un comunicat de presă prin care anunţă formarea unei noi mişcări politice. În plus, el a anunţat şi noua ideologie în jurul căreia îşi va concentra activitatea.

 

”Astăzi mi-am dat demisia din PNL.

Citeste si: Cum a depășit Radu Ștefan Bănică frica de a cânta! Dezvăluiri în exclusivitate la „Duet cu Alexandra”: „N-am cântat până la 18 ani”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Am hotarât să înfiinţez partidul DREAPTA LIBERALĂ (DL), primul partid din Romania care se formează în jurul unei ideologii clar definite, cu următorul program politic:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă.
2. Anularea tuturor pensiilor speciale pentru politicieni şi persoanele din aparatul administrativ.
3. Stabilirea pensiei minime la 1.000 lei (cel putin 70% din salariul minim).
4. Eliminarea privilegiilor ''aristrocaţiei bugetare'': disponibilizarea a 25% dintre angajaţii sectorului public şi îngheţarea creşterilor salariale în acest sector pentru următorii doi ani.


5. Susţinerea puternică a sectorului privat: încurajarea producţiei şi a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politică de curs adecvată) şi descurajarea importurilor.

6. Lege fără excepţii: sarcina fiscală va fi aşezată in funcţie de mărimea venitului, nu în funcţie de tipul acestuia şi de forma de organizare a activităţii; cota unica stabilită la 10%, TVA bazat pe taxare inversă.
7. Salariul minim, stabilit prin negocieri între patronate şi sindicate.
8. Stimularea dezvoltării învăţământului particular (indeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de către stat a unor burse pentru copiii proveniţi din familii cu venituri reduse (dar cu rezultate foarte bune la învăţătura), pentru a urma cursurile acestor şcoli.
9. Reformarea din temelii a sistemului asigurărilor medicale de sănătate, concomitent cu stimularea dezvoltării sistemului de sănătate privat; într-o primă etapă, costul sănătaţii va fi suportat în proporţie de 70% de către stat (CNAS), restul de 30% de către sistemul privat de asigurări de sănătate (similar ca la pensii, Pilonul 2).
10. Includerea României în spaţiul Schengen (am îndeplinit toate condiţiile tehnice pentru aderare).

11. Consolidarea independenţei justiţiei şi a separaţiei puterilor în stat; elaborarea unor legi clare, care să susţină lupta împotriva corupţiei.
12. Promovarea oamenilor de afaceri în funcţii publice.
Partidul DREAPTA LIBERALĂ va candida la viitoarele alegeri europarlamentare, locale si generale, iar eu voi candida la Preşedinţia României în 2019”,
a anunţat Viorel Cataramă, preşedinte interimar DL.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si