Viorica Dăncilă a nominalizat reprezentanți ai ALDE pentru ministerele lăsate libere

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nominalizează în Guvern reprezentaţi ALDE la Mediu - Graţiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupă, Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu. Dăncilă a mai anunţat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie.

R.B., miercuri 11 septembrie 2019 , 16:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dan Matei este propus pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

”Am decis să nominalizez reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înţeles că România are nevoie de stabilitate şi dincolo de interesul personal sau miza politică importanţi sunt România şi românii şi au deci să respecte votul din 2016 şi programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună”, a spus premierul.

Citeste si: Viorica Dăncilă, după CEx: Am vorbit despre situaţia Guvernului şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament

Dăncilă a anunţat că va transmite către preşedintele României următoarele nominalizări: portofoliul Mediului şi viceprim-mininstru - Graţiela Gavrilescu, pentru portofoiul Energiei  - Ion Cupă şi pentru Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu.

Având în vedere că pe data de 12 sptembrie expiră interimatul la MAI şi trebuie pregătite alegerile prezidenţiale, pe 18 septembrie expiră interimatul la MEN, iar funcţia de vicepremier pe probleme economice este vacantă - pentru MAI este propus Dan Chirilă, în prezent secretar de stat la acelaşi minister. pentru Educaţie - Camelia Gavrilă, iar pentru postul de vicepremier Dan Matei.

Citeste si: Rovana Plumb, pe lista comisarilor europeni acceptați la Bruxelles

”Sper ca de această dată domnul presedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României, nu ca un candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România. Este important să asigurăm stabilitate, să dăm  dovadă de responsabilitate, şi cred că dincolo de lupta politică, de interesele personale, trebuie să primeze interesele României şi ale românilor”, a conchis Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că cele şase nominalizări vor fi trimise miercuri după-amiază la Palatul Cotroceni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si