Viorica Dăncilă, declarație de presă: "Mâine am convocat BPN şi CEx al PSD. Nu îmi voi da demisia"

Premierul Viorica Dăncilă, care este şi preşedinte executiv al PSD, a anunţat că au fost convocate pentru marţi Biroul Permanent şi Comitetul executiv al partidului.

A.N.C, luni 27 mai 2019 , 21:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dăncilă a subliniat că nu va demisiona din funcţia de prim-ministru.

Viorica Dăncilă a fost însoţită la declaraţia de presă susţinută luni seară de miniştrii Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu, Sorina Pintea, Ana Birchall şi de lideri ai PSD precum Marian Oprişan, Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu.

Dăncilă a spus că a convocat o parte dintre liderii PSD şi miniştri ai Guvernului pentru a decide împreună în aceste momente importante pentru PSD.

Citeste si: Un pasager a murit în timpul unui zbor după ce a înghiţit 246 de pungi cu cocaină

Citeste si: Presa internaţională despre condamnarea lui Dragnea: „Cea mai puternică persoană din România, trimisă la închisoare pentru corupţie”

Citeste si: Biroul Electoral Central: Rezultate parţiale oficiale ale alegerilor europarlamentare - PNL - 26,35%, PSD - 23,16%, USR PLUS - 21,24%

"Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea, vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de domnia lui şi de familia sa. Evident este un moment dificil", a declarat Dăncilă.

Ea a spus că nu vor comenta decizia instanţei.

"Suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum încolo. Mâine am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11, Comitetul Executiv la ora 18. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să-i facem şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar. Vreau să asigur de faptul că nu-mi voi da demisia indiferent de solitcările unora sau altora. Vom respecta decizia luată în Parlametn în urma uneii moţiuni de cenzură dacă aceasta va fi depusă, nu înseamnă că dacă cineva cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru", a afirmat Dăncilă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si