Viorica Dăncilă, în vizită la Focşani - "O lumânare aprinsă pentru Klaus Iohannis"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Focşani, după ce a participat pentru scurt timp la slujba oficiată de preoţi în Catedrala Ortodoxă din centrul oraşului că a aprins o lumânare şi pentru preşedintele Klaus Iohannis pentru ”a-I da bunul Dumnezeu gândul cel bun şi a vota Viorica Dăncilă”. Gestul a fost făcut la scurt timp după ce a fost anunțată moartea lui Sorin Frunzăverde.

A.N.C, duminică 03 noiembrie 2019 , 12:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De asemenea, Dăncilă şi a exprimat certitudinrea că va intra în turul doi alegerilor pentru că e singurul contracandidat al lui Iohannis, ceilalţi fiind doar ”soldaţi care-I ascultă ordinele”. Ea a făcut cumpărături în piaţă şi a fost întâmpinată cu încurajări, dar a fost si apostrofată de localnici. Unul a întâmpinat-o fiind îmbrăcat cu o jachetă pe care se afla poza caricarturizată a premierul, alături de un mesaj anti-PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a mers duminică la catedrala ortodoxă din Piaţa Moldovei din Focşani, însoţită de preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, de primarul Focşaniului, Cristian Misăilă, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi de alţi social democraţi.

După ce a asistat la slujbă câteva minute, premierul a aprins mai multe lumânări. Întrebată dacă a aprins o lumânare şi pentru preşedintele Klaus Iohannis, Dăncilă a declarat: ”Am aprins şi pentru el să-i dea bunul Dumnezeu gândul cel bun şi să voteze Viorica Dăncilă”. Întrebată dacă va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Dăncilă a declarat că asta se va întâmpla cu certitudine pentru că este singurul contracandidat al lui Iohannis.

Citeste si: Fostul ministru Sorin Frunzăverde a încetat din viaţă

Citeste si: El este poliţistul care a sărit şi l-a prins pe tânărul care încerca să se sinucidă

Citeste si: Un poliţist a salvat un tânăr care voia să se arunce de pe un pod

”Sunt încrezătoare, am susţinerea poporului şi atunci când crezi în oameni crezi şi în posibilităţile tale. Nu există să nu intrăm în turul doi, sunt singurul candidat al lui Iohannis, ceilaţi nu pot fi contracandidaţi, ci doar soldaţi disciplinaţi. Nu poţi fi contracandidat când asculţi ordinele, ei asta au făcut când au votat moţiunea”, a mai spus Dăncilă.

După ce a ieşit din curtea Catedralei din Focşani, Viorica Dăncilă s-a îndreptat pe jos pre Piaţa Moldovei. Pe drum, Viorica Dăncilă a avut parte de felicitări şi de încurajări dar şi de apostrofări. Un focşănean care purta o geacă inscripţionată cu o fotografie în care Viorica Dăncilă este caricaturizată a încercat să I adreseze o întrebare acesteia însă nu a fost lăsat. El avea inscripţioant pe haină şi un mesaj anti-PSD: ”Minte multă nu se cere să fii prost şi cu proptele. PSD - toxic”.

Un altul a strigat ”Aţi dus ţara de râpă”, în timp ce un alt vrâncean a vociferat spunând că ”Se pierd atâţia bani în campania electorală, în timp ce oamenii mor de foame”. ”Bine că i-aţi făcut coafura doamnei Viorica”, a strigat un alt vrâncean.

În Piaţa Moldovei, premierul a cumpărat de la comercianţi lapte şi caşcaval. Oamenii au vrut să-i ofere produsele, însă ea a refuzat şi le-a cumpărat la preţul cerut de vânzători.

Fostul ministru Sorin Frunzăverde a încetat din viaţă

Fost ministru în mai multe Guverne ale României, dar şi preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin, Sorin Frunzăverde a murit duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în urma unei suferinţe îndelungate

Sorin Frunzăverde a decedat la vârsta de 59 de ani.

De profesie inginer metalurgist, acesta a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru mai multe mandate, ocupând de-a lungul anilor de mai multe ori şi funcţia de ministru. Sorin Frunzăverde s-a retras din viaţa politică după ce a fost condamnat în urmă cu trei ani în dosarul „Voturi pentru Iohannis”.

În perioada 1997-2000 a deţinut o serie de funcţii ministeriale ca reprezentant al Partidului Democrat: ministrul Apelor, Pădurilor şi Mediului înconjurător (5 decembrie 1997 – 11 februarie 1998), funcţie din care a demisionat odată cu retragerea miniştrilor PD din guvern; ministrul Turismului (17 aprilie 1998 – 16 decembrie 1998, dată la care Ministerul Turismului a fost desfiinţat); ministrul Apărării Naţionale (13 martie 2000 – 28 decembrie 2000); ministrul Apărării (26 octombrie 2006 – 5 aprilie 2007).

În legislatura 2000-2004, Sorin Frunzăverde a fost ales deputat de Caraş-Severin pe listele Partidului Democrat. A demisionat din Parlamentul României la data de 28 iunie 2004.

Frunzăverde a fost preşedintele organizaţiei judeţene Caraş-Severin a Partidului Democrat-Liberal încă de la înfiinţare.

La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, Sorin Frunzăverde a fost ales ca deputat în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, însă în 2008 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin şi a demisionat din funcţia de europarlamentar.

În 2012 a obţinut nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În vara anului 2015, Sorin Frunzăverde a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că şi-ar fi folosit influenţa de preşedinte al forului judeţean pentru a aduce un număr mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis în timpul campaniei prezidenţiale din 2014. În 2016, Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si