Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis se află într-un război deschis cu Constituţia

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, după ce Klaus Iohannis a afirmat că este ”în plin război cu PSD”, că preşedintele ar trebui să fie ”garantul unităţii naţionale”. ”Unde este unitatea, atunci când preşedintele ne declară în stare de război”, a spus Dăncilă, afirmând că şeful statului este în război deschis cu Constituţia României şi ar fi trebuit să demisioneze.

R.B., luni 14 octombrie 2019 , 11:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Am citit în presă declaraţiile preşedintelui în funcţie, care se închipuie «într-un plin război cu PSD» şi care îşi instigă partidul la ură şi la lupte imaginare. Articolul 80 din Constituţie spune că preşedintele este garantul unităţii naţionale. Unde este unitatea, atunci când preşedintele ne declară în stare de război? Unde este imparţialitatea preşedintelui care îi îndoctrinează şi îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României?”, a scris, luni, pe Facebook, Viorica Dăncilă.

Citeste si: Imagini din PARADISUL SECRET al Vioricăi Dăncilă! Fostul premier are o vilă ROZ în Predeal! La balconul casei flutură steagurile României şi al Uniunii Europene! FOTO EXCLUSIV

Aceasta susţine că ”preşedintele se află într-un război deschis cu Constituţia României şi legile”.

”Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că preşedintele se află într-un război deschis cu Constituţia României şi cu legile, cu munca şi bunul simţ, într-un permanent război cu românii şi cu drepturile lor. Ca şi PNL şi acoliţii, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii şi cu toţi aceia ce nu votează PNL şi pe care vrea să îi arunce în sărăcie şi izolare! Acestea sunt războaiele pe care le poartă actualul preşedinte şi viitorul Guvern al României - cu legea, cu românii şi cu democraţia. Pentru că, atunci când un preşedinte îşi doreşte dispariţia unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democraţie si istoria a dovedit-o de nenumărate ori”, a mai scris Dăncilă.

Citeste si: Deputat PSD: Iohannis a rezolvat prin trădare schimbarea Guvernului Dăncilă

În finalul mesajului, aceasta a afirmat că ”orice alt om cu responsabilitatea funcţiei şi cu o minimă decenţă ar fi demisionat de mult din fruntea statului român”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”. ”Au început cu justiţia, ei gaşca de penali, au început să înşurubeze neamuri şi pretenari în învăţământ, în sănătate şi nu s-au mai oprit”, a spus şeful statului. Iohannis a precizat că cineva trebuia să spună ”atât”, ceea ce el a făcut împreună cu PNL.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si