Doctorul Virgil Musta anunță că România se va confrunta cu un scenariu COVID-19 la fel ca cel din Italia

Doctorul Virgil Musta anunță că România se va confrunta cu un scenariu COVID-19 la fel ca cel din Italia. Musta trage un semnal de alarmă asupra tuturor românilor.

G.B., duminică 12 iulie 2020 , 18:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Doctorul Virgil Musta anunță că România se va confrunta cu un scenariu COVID-19 la fel ca cel din Italia. Specialistul a declarat că la Terapie Intensivă capacitatea a fost depășită.

Virgil Musta susține că din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, cu care se confruntă România, vom ajunge ca Italia sau Franța. Medicul timișorean a spus că sistemul sanitar este deja depășit de situație.

Doctorul Virgil Musta anunță că România se va confrunta cu un scenariu COVID-19 la fel ca cel din Italia

„Trendul este ascendent de mai bine de două săptămâni. Acest lucru ne îngrjorează pentru că în această situație foarte curând sistemul medical va fi copleșit de numărul de cazuri și, dacă pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare există varianta de a-i izola la domiciliu sau în centre de izolare, pentru cei grav și critici, Terapia Intensivă nu poate fi făcută decât în secții specializate de Terapie intensivă. Sunt zone în care capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă este deja plină sau depășită. Aici este foarte important să avem mare grijă, iar modul de evoluție a bolii nu avem cum să-l prevedem înainte”, a spus Virgil Musta la Digi24.

virgil musta scenariu italia

Musta a adăugat faptul că situația actuală este una foarte gravă, iar rezultatele de acum se vor vedea peste două săptămâni, când, din păcate, am putea ajunge ca Italia sau Franța.

Citeste si: Sărbătoare mare, azi 12 iulie. Cine își serbează numele

Citeste si: Nelu Tătaru: „Rămânem pe acelaşi trend de creştere uşoară”

Citeste si: Craiovean prins în pat cu o femeie măritată. Uluitor ce a urmat

„Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți”, a mai spus Musta.

Citeste si: Ludovic Orban solicita controale mult mai stricte dupa inmultirea cazurilor de COVID-19! "Unele cluburi ar trebui inchise!" Iata care sunt masurile drastice luate in considerare de Premier

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si