Virgil Musta, semnal de alarmă: „Când lăsăm garda jos, atacă rău”

Medicul Virgil Musta a atras atenția, miercuri, în privința focarelor de coronavirus din România și despre numărul crescut de noi cazuri zilnice.

I.C., miercuri 01 iulie 2020 , 14:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Numărul este foarte mare și oscilează. Sunt zone cu foarte mulți pacienți si aceste zone sunt focare importante care, dacă nu sunt izolate sau nu se iau măsuri urgente, e risc să se extindă și în alte părți ale țării.

Trebuie responsabilizați cei a căror activitate e posibil să producă îmbolnăvire. Unde nu se dorește respectarea regulilor trebuie identificate aceste activități, societăți și luate măsuri contra acestora.

Virusul există și când lăsăm garda jos, atacă rău. Trebuie să fim responsabili și conștienți și solidari. Dacă eu consider că personal nu pot păți nimic, trebuie să am grijă de cei din jur.

În ultimul timp s-a dovedit că și pacienții cu stare de sănătate aparent bună și fără comorbidități fac forme severe sau rămân cu urme severe. Trebuie luate măsuri. În orice țară unde au apărut focare au fost rapid izolate și neutralizate”, a declarat Virgil Musta, la Digi24.

Alte 326 de noi cazuri de coronavirus

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 326 de noi cazuri de infecții cu coronavirus, din 12.585 de teste efectuate.

În intervalul 30.06.2020 (10:00) – 01.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (5 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Mehedinți, București, Neamț, Olt, Prahova și Suceava.

La ATI, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți.

Citeste si: O asistentă de la Spitalul CFR din Timişoara, depistată cu COVID-19

Citeste si: Orban: Am fost confruntaţi două luni de zile cu o campanie mizerabilă din partea adversarilor politici

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 833 de persoane. Alte 60.363 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 722.697 de teste.

Nelu Tătaru: „Se poate muri și la 30-35 de ani”

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un semnal de alarmă, spunând că sunt deja două săptămâni în care există o creștere a numărului de cazuri. Totodată, ministrul Sănătății a spus că și persoanele de 30-35 de ani pot muri din cauza virusului.

„Vor vedea că există boala, că există forme severe şi că se poate muri şi la 30-35 de ani. Până acum patru săptămâni aveam un grad de transmitere de 0,6-0,7 şi cred că acea stare de relaxare a încurajat un moment politic. (…) Începând de la Paşti s-a înregistrat acea stare de libertate, dar cred că trecerea directă dintr-un moment medical într-un moment politic a dus la aceste informaţii false, la discreditări, la bagatelizarea unei pandemii şi la o nesocotire a întregului efort de două luni şi jumătate pe care l-a făcut acest popor”, a mai spus Nelu Tătaru.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si