Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a transmis, printr-un comunicat de presă, că au fost realizate două puncte de lucru, la Băneasa şi Topraisar cu două şenilate, încadrate de doi paramedici.

Citeste si: Cod galben de viscol în București și alte opt județe! Meteorologii au anunțat cât va continua să ningă

"În continuare sunt blocate din cauza zăpezii 198 de vehicule în care se află 439 de persoane.

Au fost operaţionalizate două puncte de lucru, la Băneasa şi Topraisar, cu sprijinul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, constând în două şenilate, încadrate cu doi paramedici din cadrul ISU”, a precizat sursa citată.

ISU a mai precizat că au fost închise toate drumurile judeţene şi naţionale, cu excepţia DN 39, DN 39 A şi A 2. De asemenea, în porturi toate manevrele au fost suspendate din cauza vântului puternic.

Iarna și-a intrat în drepturi

viscolul a blocat drumurile naționale
Mașini blocate în zăpadă.[Sursa foto: google]


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a fost transmis mesaj Ro-Alert privind închiderea drumurilor, că au fost transmise informări şi avertizări meteo către toate unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice din judeţ, a fost dispusă instituirea permanenţei la primării şi au fost luate măsuri de asigurare a spaţiilor de cazare pentru persoanele aflate în dificultate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cod galben și portocaliu de viscol în mai multe județe ale țării. ANM a anunțat până când va mai continua să ningă

"Administratorii drumurilor naţionale şi judeţene ne-au asigurat că au în bazele de deszăpezire toate utilajele prevăzute în planuri, atât cele proprii, cât şi cele prevăzute prin contract şi stocurile de material antiderapant şi solutii chimice. Încă de ieri au fost identificate femeile gravide aflate la termen şi s-a luat legătura cu medicii care le au în evidenţă şi au fost aduse la spital persoanele dializate”, a mai precizat ISU Dobrogea.

La ora transmiterii acestei ştiri, aproape 100 de utilaje de deszăpezire acţionează pe toate tronsoanele afectate de viscol.

În operaţiuni sunt angrenate 426 de forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dintre care 205 de la ISU, 55 de la IJJ, 82 de la IPJ, 84 de la Garda Coastă.

Citeste si: Vreme mai rece în toată țara. Anunțul meteorologilor

Totodată, 20 de localităţi din judeţul Constanţa nu sunt alimentate cu energie electrică, nefiind probleme în alimentarea acestora cu gaze şi apă.

Judeţul Constanţa se află sub cod portocaliu de viscol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si