Vreme mai rece în toată țara. Anunțul meteorologilor

Vremea se schimbă radical în România. După temperaturi pozitive, iar revine din nou cu gradele în minus. Specialiștii ANM au emis prognoza meteo.

Author: Georgiana Balaban marți 26 ianuarie 2021 , 10:52

meteo luna februarie 2021
Vremea se răcește semnificativ în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iarna revine în întreaga țară. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, apropiate de normalul acestei perioade. Vremea se va răci semnificativ, iar în termometre gradele vor varia între 4 și -8 grade.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea sunt așteptate în următoarele două zile.

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru perioada 25 ianuarie- 7 februarie 2021. Chiar dacă vremea este diferită în fiecare zonă a țării, deoarece temperaturile variază, scăderea gradelor din termometre se va resimți la nivelul întregii țării.

Citeste si: VIDEO- Aglomerat la munte. Telegondola din Poiana Brașov, cozi uriașe

Vremea în Sudul României

În Muntenia pe de altă parte, în primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile

de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8…9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0…2 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 4…6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marti, 26 ianuarie. Vremea se raceste si se intorc ninsorile in anumite regiuni ale tarii!

Și în Oltenia, vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 7…8 grade, iar cea a minimelor până spre -2…0 grade.

Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 5…6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade. Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie.

Vremea la munte

Potrivit datelor ANM, în primele zile ale intervalului vremea se va răci semnificativ și la munte, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12…-10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 0…2 grade, iar cea a minimelor până spre -5…-4 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2…-1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade.

Citeste si: Alertă meteo, în vigoare! ANM a emis un cod galben de ninsori și viscol în 13 județe ale țării

meteo luna februarie 2021
Cum va fi vremea la munte.[Sursa foto: PixaBay]

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8…-6 grade. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad.

Citeste si: Vremea de miercuri, 27 ianuarie 2021, anunțul ANM: temperaturi normale!

Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 2 și 4 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -5…-4 grade. Temporar și cu caracter local se vor semnala precipitații slabe, pe tot parcursul intervalului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si