Vlad Voiculescu: „Bucureştiul nu se carantinează de Paşte”. Noi criterii pentru instituirea carantinei

Ministerul Sănătăţii a modificat documentul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Author: Georgiana Balaban miercuri 14 aprilie 2021 , 07:31

vlad voiculescu carantinarea bucureștiului de paște
Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Sănătăţii a anunțat schimbări privind instiuirea carantinei zonale. În situația municipiilor metropolitane cu peste 100.000 de locuitori se au în vedere şapte criterii, între care numărul de teste, rata de pozitivare, incidenţa, gradul de ocupare al paturilor, dar şi trendul în ultimele 14 zile.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Nu înţeleg ce solicită cei care participă la proteste

Conform noului document, carantina zonală va înceta atunci când rata

de infectare scade sub 3 la mie. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat că noul ordin este mai obiectiv. Privind noua grilă, Bucureștiul ar trebui să intre în izolare. Andreea Moldovan a adăugat că și pe vechea grilă se obținea același punctaj. „Este o decizie complexă, care ţine cont de mult mai mulţi factori”, a zis Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan.

Citeste si: Anunț oficial: Hotărârea de Guvern cu noile restricţii nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial. Măsuri restrictive valabile de duminică

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat însă că municipiul Bucureşti nu se carantinează şi niciuna dintre deciziile deja anunţate ale Guvernului nu se modifică. „Bucureştiul NU se carantinează de Paşte. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităţilor.

Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi. Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. Se defineşte de asemenea carantinarea zonală”, afirmă Voiculescu.

Oficialii au anunțat că astfel de decizii se iau pe baza mai multor factori, şi nu automat.

„Şi nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paşte la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunţate ale guvernului nu se schimbă”, a mai afirmat Voiculescu.

Ce prevede noul document

Marți seară, în Monitorul Oficial a fost publicat noul Ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Vlad Voiculescu, despre carantinarea Bucureştiului: „Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată..”

vlad voiculescu carantinarea bucureștiului de paște
Noi declarații făcute de Vlad Voiculescu.[Sursa foto: Facebook]

Art. I. — Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 642 din 22 iulie 2020, se modifică şi se completează după cum urmează:

1.

La articolul 3, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(2) Criteriile utilizate în evaluarea riscului epidemiologic de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în vederea instituirii carantinei zonale sunt prevăzute în anexa nr. 3 la prezentul ordin.”

2. Articolul 9 se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art. 9. — Anexele nr. 1—3 fac parte integrantă din prezentul ordin.”

3. După anexa nr. 2 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 3, având cuprinsul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. Art. II. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, este ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț despre programul magazinelor din București: „Trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua!” Ce urmează în Capitală?

Conform documentului, în municipiile cu peste 100.000 de locuitori se iau în calcul 7 criterii. Punctajul trebuie atins de minimum 60 de puncte. În celelalte zone se va lua în calcul cinci criterii, punctajul care trebuie atins fiind de 70 de puncte.

Potrivit anexelor noului Ordin, carantina zonală încetează la o rată de infectare care scade sub 3 la mie.

Citeste si: Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență ar fi ținut ascunsă tragedia de la Victor Babeș preț de câteva ore


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Alocațiile copiilor, MAJORATE!  De când va intra în vigoare decizia Alocațiile copiilor, MAJORATE! De când va intra în vigoare decizia
spotmedia.ro
Exclusiv  România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
spotmedia.ro
Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si