Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) că participă la conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme forţelor Kievului, informează presa internațională.

Citește și: Ultimul desen făcut de Mihai Șora, cu o zi înainte de a muri. Mesajul transmis de filosof este emoționant

"Ei (ţările NATO) trimit Ucrainei arme în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Aceasta este cu adevărat participare" (la conflictul din Ucraina), a spus Putin într-un interviu pentru canalul Rossia-1, difuzat duminică.

Citește și: România reacționează la amenințările Rusiei privind regiunea Transnistria din Republica Moldova

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Aceasta înseamnă că ei iau parte, zilnic, la crimele regimului de la Kiev", a adăugat președintele rus.

Putin: Occidentul vrea să distrugă Rusia

Ţările occidentale, a mai afirmat Putin, au "doar un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică şi partea sa principală, Federaţia Rusă".

"Doar în acel moment ei ne vor accepta poate în aşa-zisa familie a popoarelor civilizate, însă doar separat, fiecare parte separat", a continuat Vladimir Putin, în acest interviu acordat în marja unui concert patriotic ce a avut loc joi, cu o zi înainte de marcarea unui an

de la declanșarea ofensivei ruse în Ucraina.

Citește și: VIDEO- Val de arestări în Rusia, la un an de la începutul invaziei în Ucraina. Motivul incredibil pentru care mai mulți oameni au fost încătușați

În acest interviu, președintele rus şi-a reiterat de asemenea apelul la crearea unei lumi multipolare, potrivit Agerpres.

"Suntem împotriva a ce? Împotriva faptului că această lume nouă ce apare se construieşte doar în interesul unei singure ţări: SUA.

Acum, tentativele lor de a reconfigura lumea conform imaginii lor, după destrămarea Uniunii Sovietice, au dus la această situaţie, (iar) noi suntem pur şi simplu obligaţi să reacţionăm", a spus Putin.

Ce spune Putin despre folosirea armelor nucleare

Liderul de la Kremlin spune că Rusia nu poate ignora capacitățile nucleare ale adversarilor săi, aspect care îl forțează să ia măsuri în acest sens: 

„În condițiile de astăzi, când toate țările care conduc NATO au declarat că principalul lor obiectiv este de a ne provoca o înfrângere strategică, astfel încât oamenii noștri să sufere precum spun ei, cum putem ignora capacitățile lor nucleare în aceste condiții?”, a mai spus Vladimir Putin pentru televiziunea rusă de stat.

Putin a acuzat Occidentul și NATO că vorbeau public despre furnizarea de arme nucleare Ucrainei înainte de decizia Rusiei de a invada țara vecină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si