Ultimul desen făcut de Mihai Șora, cu o zi înainte de a muri. Mesajul transmis de filosof este emoționant

Marele eseist, filosof și om al cetății Mihai Șora a murit sâmbătă, 25 februarie, la vârsta de 106 ani. Mihai Șora a fost activ până în ultima zi a vieții sale, mesajul final lăsat de gânditorul român fiind unul emoționant.

Author: Sorin Negru duminică 26 februarie 2023 , 10:09

Filosoful Mihai Șora a murit sâmbătă la vârsta de 106 ani,

Filosoful Mihai Șora a murit sâmbătă la vârsta de 106 ani,

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mihai Șora a murit sâmbătă, 25 februarie, iar cu o zi mai devreme, a postat un mesaj și un desen emoționant, la împlinirea unui an de

război atroce în Ucraina.

Citește și: Mihai Șora a murit. Filozoful român avea 106 ani

"Am desenat! – în linii cât mai simple și inteligibile. Pentru că nu se poate altfel și pentru că nu există, în fața barbariei, jumătăți de măsură, ezitări, îngăduință care să absolve criminalii de faptele lor, să le bagatelizeze ori să le pună în surdină. Curajul ucrainenilor este dătător de speranță, eroismul lor ne însuflețește și pe noi. Sursum corda! 

 desen © Mihai Șora 24 februarie 2023", este ultimul mesaj emoționant al filosofului român.

Desenul semnat de Mihai Șora cu doar o zi înainte de a muri este un omagiu adus eroismului Ucrainei care rezistă în fața barbariei lui Vladimir Putin.

Desenul reprezintă o inimă cu aripi în culorile galben-albastru ale Ucrainei și care poate fi văzută și ca un scut energetic împotriva atacurilor Rusiei.

Citeste si: Tichete sociale de Paște! Se dau câte 200 de lei de la primărie. Cine sunt românii care beneficiază de acest venit- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Mihai Șora, implicat în susținerea Ucrainei împotriva invaziei ruse

Tot la împlinirea unui an de invazie rusă în Ucraina, Mihai Șora a publicat fotografia cu steagul ucrainean imprimat pe strada Londra din București, ca semn de protest la adresa răxboiului declanșat de Vladimir Putin.

"Londra, pe strada cu ambasada Rusiei. Oare se văd bine culorile de la ferestrele acelea cu gratii?", a scris Mihai Sora pe Facebook cu o singură zi înainte de a muri.

Mihai Șora a murit

Filosoful Mihai Șora a murit sâmbătă la vârsta de 106 ani, potrivit unui anunț publicat de soția sa pe pagina de facebook a eseistului: ”Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi”.

Filosoful şi eseistul Mihai Şora a murit, sâmbătă, la vârsta de 106 ani. Anunțul trist a fost postat pe pagina sa de Facebook: „  𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐒̦𝐨𝐫𝐚 𝟕 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟏𝟗𝟏𝟔 – 𝟐𝟓 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑  Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii.

Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima.

Citeste si: Soția lui Mădălin Ionescu, în culmea fericirii după ce a ieșit de la medic! Vedeta a ieșit din cabinet și a vorbit despre sarcină, iar bucuria i se poate citi pe chip- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin.
E frig fără tine, iubitule. Aziul”, arată mesajul publicat alături de un desen.

Drama prin care a trecut Mihai Șora anul trecut

Puțină lume știe că filosoful Mihai Șora a trăit momente cumplite în vara anului trecut, atunci când unul dintre cei trei copii s-a stins din viață.

Moartea lui Andrei, primul fiu, l-a îndurerat pe eseist, care a plâns pierderea copilului său în discreție totală, potrivit Adevarul.

Mihai Șora nu a anunțat decesul fiului, însă în perioada respectivă nu a mai postat câteva săptămâni pe contul său de Facebook. Vestea dispariției lui Andrei Șora a fost dată pe 25 iulie 2022, în cadrul unul editorial postat pe Dilema Veche și scris de Petre M. Iancu.

Celălalt băiat al filosofului, Tom trăiește în Germania, unde și-a dezvoltat și cariera în muzică. În urmă cu mulți ani, Tom, la fel ca fiul cel mare al lui Mihai Șora, Andrei, și sora Alexandra, a ales să emigreze în Occident.

Înainte să o întâlnească pe Luiza, Mihai Șora a fost căsătorit cu Mariana Șora, regretata scriitoare alături de care are trei copii: doi băieți, Andrei și Tom, și o fiică, Alexandra.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si