VIDEO | Vladimir Putin, discurs și cântece patriotice în Piaţa Roşie din Moscova. "Victoria va fi a noastră!"

Preşedintele rus Vladimir Putin a mers vineri în Piața Roșie, după semnarea decretelor de anexarea a noi teritorii ucrainene la Rusia. Liderul de la Kremlin a declarat că Rusia "va face totul" pentru a asigura securitatea noilor regiuni.

Author: Sorin Negru vineri 30 septembrie 2022 , 22:15

vladimir putin piata rosie

Vladimir Putin, cânteca patriotice alături de zeci de mii de ruși în Piața Roșie

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vladimir Putin a susţinut că Rusia va obţine ''victoria'' în conflictul din Ucraina, adresându-se în Piaţa Roşie din Moscova participanţilor adunaţi acolo la un concert pop.

Citeste si: Putin- ”Rusia are patru regiuni noi”

În cursul zilei de vineri, liderul rus a oficializat anexarea la Rusia a patru regiuni ucrainene- Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, într-o ceremonie desfăşurată la Marele Palat al Kremlinului. 

Vladimir Putin, în Piața Roșie: "Bun venit acasă!"

''Astăzi este o zi specială, festivă şi, fără a exagera, istorică. O zi a adevărului şi justiţiei'', a spus Putin în faţa mai multor mii de susţinători, unii dintre ei purtând drapele ale Rusiei.

Citeste si: VIDEO- Vladimir Putin a semnat anexarea la Rusia a patru regiuni din Ucraina. "Ne vom apăra pământul cu tot ce avem"- LIVE TEXT

Liderul rus a susținut în fața a zeci de mii de moscoviți că „Rusia a creat Ucraina modernă, oferindu-i propriile teritorii, împreună cu populația, fără să-i întrebe ce vor”.

''Bun venit acasă!'', a lansat el, un mesaj către locuitorii regiunilor ucrainene anexate, liderul de la Kremlin afirmând despre aceştia că ''au revenit în patria lor istorică'' şi a promis că Rusia va face ''tot posibilul'' pentru a-i sprijini pe ''fraţii şi surorile'' din cele patru regiuni anexate.

''Vom face totul pentru a garanta securitatea lor. Vom face totul pentru a restabili economia şi a repara infrastructura'', a mai promis Putin.

''Victoria va fi a noastră!'', a clamat el, susţinând că Rusia este cea care a creat ''Ucraina modernă, cedându-i mari teritorii, teritoriul istoric al Rusiei împreună cu populaţia sa''.

Vladimir Putin, atac la adresa Occidentului

În discursul susținut vineri la Kremlin, Vladimir Putin a spus, printre altele, că Occidentul urmăreşte să distrugă statele care nu sunt dispuse să-şi cedeze suveranitatea şi care nu sunt conduse de lideri dispuşi să fie ''vasalii'' puterilor occidentale.

După invazia lansată în Ucraina pe 24 februarie, în prezent trupele ruse controlează aproape integral provinciile Lugansk şi Herson şi circa 60% din Doneţk şi Zaporojie.

Oficializarea anexării acestora vine în timp ce armata ucraineană, ajutată între timp substanţial cu armament de statele occidentale, îşi continuă o contraofensivă de succes lansată pe mai multe direcţii pe linia frontului, reuşind să elibereze mai ales teritorii din regiunea nordică Harkov.

Peste 100.000 de ruși au fost prezenți la concertul din Piața Roșie din Moscova

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si