Pe 18 martie 2014, Vladimir Putin a semnat tratatul pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi a oraşului-port Sevastopol, după ce au avut loc două referendumuri separate în cadrul cărora locuitorii din Crimeea ar fi fost de acord cu apartenența acesteia de Rusia în proporţie de 96,77%, în timp ce locuitorii din portul Sevastopol, văzut ca un oraş cu statut federal, au votat pentru în proporţie de 95,6%. 

Occidentul a spus că referendumurile au fost ilegale

Referendumurile din Crimeea au fost considerate de către Occident ilegale și au impus sancțiuni Rusiei.

Vineri, pe 17 martie 2023, într-o videoconferință pentru dezvoltarea socio-economică a peninsulei Crimeea, Vladimir Putin a spus că Rusia va face totul pentru a preîntâmpina amenințările care au venit la adresa securității peninsulei și a orașului port Sevastopol.

Citește și: VIDEO- SUA a făcut publice primele imagini filmate de drona prăbușită în Marea Neagră

Curtea Penală Internaţională emite un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

"Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare împotriva lui   Vladimir Putin. Nu mai este nevoie să explic unde trebuie folosită această hârtie",

a scris Medvedev pe Twitter.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președenției ruse susține că mandatul de arestare emis de CPI nu are nicio valoare juridică, pe motiv că Rusia nu recunoaște acest tribunal.

"Rusia, la fel ca un anumit număr de țări, nu recunoaște competența acestui tribunal. Prin urmare, din punct de vedere al legii, deciziile acestui tribunal sunt nule și neavenite",

a declarat Peskov presei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Avertisment agresiv al Rusiei pentru SUA după prăbușirea dronei în Marea Neagră

Este frumos din partea comunității internaționale că apreciază munca noastră de ajutorare a copiilor, faptul că nu îi lăsăm în zonele de operațiuni militare și că îi scoatem de acolo(...) Există sancțiuni din toate țările(...) Însă ne vom continua munca", susține comisarul rus pentru drepturile copiilor, Maria Lvova-Belova.

”Azi, la 17 martie 2023, Camera Preliminară II a Curţii penlae Internaţionale a emis mandat de arestare a două persoane, în cadrul situaţiei din Ucraina: domnul Vladimir Vladimirovici Putin şi doamna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisarul prezidenţial însărcinat cu drepturile copilului în Rusia, anunţă într-un comunicat CPI.

”Este presupus responsabil de crima de război de deportare ilegală a populaţiei (copii) şi de transferul ilegal de populaţie (copii) din zone ocupate în Ucraina către Federaţia rusă”, precizează Curtea.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Frații lui Vladimir Putin au murit. Ce se știe despre decesul acestora

”Crimele ar fi fost comise de teritoriul ucrainean ocupat cel puţin începând de la 24 februarie 2022”,  precizează CPI.

Citește și: Premierul Ungariei, Viktor Orban: Al treilea război mondial e aproape


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si