Moscova a avertizat miercuri împotriva zborurilor „ostile” făcute de SUA, în timp ce tensiunile ruso-americane sunt în creștere, transmite The Moscow Times.

Citește și: VIDEO- Dronă americană, doborâtă de avioane rusești deasupra Mării Negre

Noul mesaj de la Kremlin vine la o zi după ciocnirea dintre un avion de luptă rusesc și o dronă americană deasupra Mării Negre.

Drona americană ar fi decolat din România înainte să fie atacată de un avion supersonic al armatei ruse, potrivit New York Times.

Rusia ar vrea să extindă conflictul din Ucraina

Deși Rusia a negat că avionul său Su-27 a tăiat elicea unei drone Reaper fără pilot, în timp ce Kievul a transmis că incidentul din apele internaționale a fost o încercare a Kremlinului de a extinde conflictul din Ucraina.

Citește și: Deținutele din Rusia, trimise pe frontul din Ucraina. Ce ordin le-a dat Putin femeilor din pușcării

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Accidentul de marți, pe care Washingtonul l-a caracterizat drept o conduită nesăbuită și neprofesionistă a piloților ruși, a adăugat noi tensiuni între Moscova și alianța statelor occidentale.

Este prima confruntare directă dintre SUA și Rusia cunoscută de la invazia Ucrainei, din 24 februarie 2022.

Rusia cere SUA să stea departe de teritoriul rusesc

Oficialii de la Kremlin au cerut, miercuri 15 martie, Statelor Unite să oprească toate zborurile "în apropierea granițelor ruse”. 

„Ne așteptăm ca Statele Unite să se abțină de la speculații în presă și vor opri zborurile în apropierea granițelor ruse”, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov.

Citește și: Emoția vieții de militar, într-o fotografie

Ambasadorul Rusiei în SUA spune că drona aduna informații despre țintele din spațiul rusesc și că o astfel de vehicul aerian poate transporta 1800 de kg de explozibil la doi pași de granițele Rusiei. 

"Cum ar reacționa America dacă ar fi astfel de drone rusești lângă New York sau San Francisco?", a întrebat retoric Antonov.

Rusia consideră "ostile" acțiunile americanilor

"Considerăm orice acțiune cu utilizarea armelor americane ca fiind în mod deschis ostilă”, a scris Antonov pe canalul de socializare Telegram.

Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că un avion de luptă este avariat după detectarea unei drone americane deasupra Mării Negre și a negat că a provocat prăbușirea acesteia din urma.

Pentagonul a spus că drona sa se afla într-o misiune de rutină atunci când a fost interceptată „într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesional”, în timp ce Rusia a insistat că avioanele sale nu au avut contact cu drona SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si