Vodafone, Orange si Telekom, amendate cu 900.000 de lei pentru ca nu au acoperit cu semnal zeci de localitati rurale

Retelele de telefonie mobila Orange, Vodafone si Telekom au fost amendate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile de acoperire cu semnal a zeci de localitati rurale.

Editor: Alexandra Chiric luni 25 iulie 2016 , 17:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vodafone a fost amendata cu 720.000 de lei, Orange cu 120.000 de lei si Telekom cu 60.000 de lei de catre ANCOM pentru ca nu s-au respectat obligatiile asumate in licitatia din 2012.

Conform licitatiei, Vodafone si Orange au avut fiecare obligatia de a acoperi cate 225 de localitati rurale, Telejom 169, iar RCS&RDS 57 de localitati rurale pana la data de 5 aprilie 2016.

Doar RCS&RDS si-a respectat obligatiile de acoperire, informeaza hotnwes.ro.

„Acoperirea asa-numitelor 'zone albe' este un proiect in care Vodafone Romania investeste in permanenta resurse, ca parte din obligatiile ce deriva din detinerea licentelor. Din pacate, procesul este anevoios, din cauza ca eforturile de a acoperi aceste zone sunt deseori blocate in diverse etape, cum ar fi in cea de obtinere a autorizatiilor de constructie necesare. Vodafone Romania lucreaza in mod constructiv cu autoritatile si saluta recenta modificare a cadrului legal care reglementeaza infrastructura de telecomunicatii, si anume Legea Infrastructurii nr. 154/2012, care simplifica procedurile pentru obtinerea autorizatiilor. Vodafone Romania isi exprima increderea ca noua lege va contribui la cresterea eficientei eforturilor depuse in aceasta directie”, a transmis Vodafone.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si