În mesajul său zilnic către popor, președintele Zelenski a acuzat din nou Rusia de terorism de stat și a precizat că au avut loc noi bombardamente asupra unor teritorii din Ucraina.

Citeste si: Reacția MAE după ce aliatul lui Putin, Dmitri Medvedev, a oferit României o bucată din teritoriul Ucrainei

"Numai în prima jumătate a acestei zile, și numai la Kiev, au fost patru alarme aeriene.

Armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropivnitsky, a lovit Nikolaev, a continuat o serie de atacuri strategice fără sens și brutal asupra Donbasului... Le mulțumesc tuturor celor care resping această teroare", a spus Zelenski.

Zelenski: Nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia

Zelenski a arătat că vrea să le mulţumească ”senatorilor americani care au aprobat în unanimitate rezoluţia prin care se solicită Departamentului de Stat al SUA să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului”. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 155. Ucraina se pregătește să elibereze regiunea Herson. Rușii au capturat o mare centrală electrică

”Puteţi lua orice zi din Ucraina- astăzi sau oricare alta după 24 februarie- pentru a vedea că nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia. Acest lucru chiar are nevoie de un răspuns juridic la nivel global. Şi nu există niciun motiv raţional pentru care o astfel de reacţie nu ar trebui să aibă loc, în special în Statele Unite”, a afirmat liderul de la Kiev. 

Citeste si: ''Rusia a început un nou tip de război mondial hibrid'', acuză președintele Franței, Emmanuel Macron

Președintele ucrainean a amintit și de sărbătoarea statului ucrainean care a avut loc pe 28 iulie, potrivit site-ului Administrației prezidențiale de la Kiev.

"Astăzi, am sărbătorit pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean. Și m-am bucurat să văd câți oameni au primit această sărbătoare cu căldură, s-au felicitat ​​pentru ea, au zâmbit și au fost mândri de Ucraina", a spus Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si