Vouchere vacanță 2023. Ce valoare au în acest an și cine poate beneficia de ele?

Vouchere vacanță 2023. În anul 2023 vor fi în continuare acordate voucherele de vacanță. În cazul bugetarilor, valoarea acestora va rămâne neschimbată, adică 1,450 lei.

Author: Alexandra Bercea luni 23 ianuarie 2023 , 13:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vouchere vacanță 2023.  Ministerul de Finanțe a precizat valoarea voucherelor de vacanță pentru fiecare salariat în parte, dar și cine poate intra în posesia tichetelor în 2023. 

Ce valoare au în acest an și cine poate beneficia de ele?

Cei care sunt angajați în sectorul public, vor putea intra în posesia voucherelor de vacanță în acest an. Tichetele de vacanță se vor acorda doar bugetarilor. Angajații de la privat primesc bani pentru vacanță doar dacă firma la care sunt angajați aprobă această măsură.

Au existat zvonuri cu privire la creșterea valorii vocuherelor de vacanță în 2023. Ministerul de Finanțe a precizat că valoarea tichetelor rămâne neschimbată în 2023. Salariații din sectorul public vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1,450 lei.

Citește și: Cardurile de alimente vor fi încărcate cu 1500 de lei, în 2023

,,Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie  2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat ”, a transmis Ministerul Finanțelor.

Voucherele sunt emise pe suport electronic

Voucherele de vacanță 2023 sunt emise pe suport electronic. Acestea se pot folosi doar în România. De-a lungul timpului, tichetele de vacanță au sprijinit sectorul turistic din România, motivându-i pe turiști să aleagă destinații din țară pentru a-și petrece concediul. 

Voucherele de vacanță sunt valabile timp de un an. Voucherele de vacanță nu pot fi folosite decât de titular, în baza actului de identitate, astfel că nu sunt transmisibile. Persoanele care primesc tichete de vacanță și încearcă să le vândă pot primi amenzi usturătoare.

Citește și: Cât valorează voucherele de vacanță din 2023

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si