Proteinele de origine animala contribuie la fel de mult ca si zaharul la cresterea in greutate, arata un nou studiu.
Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Adelaide, grasimile si carbohidratii produc energia de care avem nevoie pentru a putea face fata provocarilor zilnice si sunt digerate mai repede decat proteinele animale, ceea ce inseamna ca energia provenita din carne este folosita mai tarziu, insa daca exista un surplus, acesta este transformata in grasime.
Cercetatorii au studiat impactul pe care carnea si zaharul il au asupra obezitatii si au gasit legaturi importante intre acestea. In urma studiilor, s-a demonstrat ca proteinele animale ca ingrasa la fel de mult ca si zaharul.
„Grasimile si carbohidratii ne genereaza energia de care avem nevoie sa facem fata necesitatilor zilnice. Din cauza faptului ca proteina animala este digerata mai greu decat grasimile si carbohidratii, acest lucru face ca si surprusul de proteine sa fie convertit si depozitat ca grasime in corp. Descoperirile