Vreme deosebit de calda in urmatoarea perioada. Anuntul de ultima ora al meteorologilor

Urmeaza o incalzire usoara a vremii, iar pana vineri termometrele vor indica si 24 de grade in sudul tarii, urmand ca la finalul acestei saptamani sa apara precipitatii, mai ales la munte, dar vor fi slabe cantitativ.

A.S., marți 10 octombrie 2017 , 12:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Urmeaza o incalzire usoara a vremii, miercuri ne vom apropia de temperaturile normale ale acestei perioade, adica, in jur de 20 de grade, urmand ca joi, vineri sa creasca temperaturile chiar mai mult decat ar fi normal, pana la 24 de grade in sudul tarii, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu Robert Manta.

Catre weekend, va urma sa avem niste precipitatii slabute pe la munte, in nordul si estul extrem, dar nimic semnificativ si nimic de amploare cum a fost weekend-ul care a trecut si nici raciri accentuate, a explicat sursa citata.
Meteorologul a precizat ca in urmatoarea saptamana temperaturile vor fi cuprinse intre 16, 17 grade si 24 de grade.

Potrivit prognozei meteorologilor, in Banat, pana in data de 12 octombrie temperaturile diurne vor fi in crestere, de la valori, in medie, in jurul a 16 grade, la o medie regionala de 22 de grade.

„Apoi, pana la sfarsitul saptamanii vremea se va raci, astfel ca media valorilor diurne va fi de 18...19 grade. Temperaturile minime vor fi in crestere de la valori, in medie, de 5...6 grade la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 9 grade in data de 13 octombrie. La sfarsitul saptamanii minimele termice vor fi in scadere usoara, pana la valori, in medie, de 7...8 grade”, conform ANM.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 13 octombrie si dupa data de 20 octombrie, in aceasta regiune.
In ceea ce priveste Crisana, temperaturile diurne vor fi in crestere pana in data de 12 octombrie, de la valori, in medie, in jurul a 14 grade, la medii de 20...21 de grade. La sfarsitul primei saptamani vremea se va raci si astfel, media maximelor va fi de 17...18 grade.
In zilele de 10, 11 si 12 octombrie, trecator, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere dupa data de 20 octombrie.

Referitor la Transilvania, meteorologii anunta ca incepand din 9 octombrie, media valorilor diurne va fi de 12...13 grade. Pana in data de 12 octombrie temperatura aerului va fi in crestere pana la valori maxime, in medie, de 17...18 grade.

La finalul saptamanii, temperaturile diurne vor fi in scadere, iar media acestora va fi de 14...15 grade. Dupa 16 octombrie, vor exista usoare variatii ale maximelor termice, media acestora se va situa in jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi in crestere de la valori, in medie, de 2...3 grade la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 7 grade in data de 13 octombrie. La sfarsitul saptamanii, minimele termice vor fi in scadere usoara, pana la o medie in jurul a 5 grade.

„Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 13-15 octombrie si dupa data de 20 octombrie”, conform ANM.
Pentru zona Maramuresului, meteorologii prognozeaza ca, incepand din 9 octombrie, media regionala a maximelor se va situa in jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3...4 grade. Apoi, pana in data de 12 octombrie vremea se va incalzi treptat si astfel, media valorilor diurne se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8...9 grade. La finalul saptamanii, temperatura aerului va fi in scadere usoara pana la medii ale maximelor de 15...16 grade si ale minimelor de 6...7 grade.

In prima saptamana temporar va ploua, mai ales in intervalul 11-14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere dupa data de 20 octombrie.
In Moldova, maximele va fi de 14...15 grade, iar minimele de 4...5 grade. Apoi, vremea se va incalzi usor pana in data de 12 octombrie si astfel, media valorilor diurne va fi de 18...19 grade, iar a celor nocturne se va situa in jurul a 9 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in zilele de 13 si 14 octombrie

Meterologii anunta ca in Dobrogea vremea se va incalzi usor. Media maximelor va fi de 17...18 grade, iar a minimelor de 8...9 grade, iar in data de 13 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20...21 de grade, iar a celor nocturne se va situa in jurul a 11 grade. Apoi, in zilele de 14 si 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scadere, pana la medii ale valorilor maxime de 16...17 grade si ale minimelor in jurul a 9 grade.
„Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in jurul datei de 14 octombrie”, conform sursei mentionate.

Referitor la Muntenia, pana in data de 13 octombrie temperaturile diurne vor fi in crestere, de la o medie in jurul a 18 grade, la o medie regionala de 22 de grade. Apoi, pana la sfarsitul saptamanii vremea se va raci, astfel ca media valorilor diurne va fi in jurul a 18 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 13 octombrie.

In Oltenia, temperaturile diurne vor fi in crestere pana in data de 13 octombrie, de la valori, in medie, in jurul a 18 grade, la medii de 21...22 de grade. La sfarsitul saptamanii, vremea se va raci usor si astfel, media maximelor va fi de 19...20 de grade. Pana in data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi in crestere de la valori, in medie, de 5...6 grade, la medii in jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusa pe aproape tot parcursul intervalului.

„La munte, la inceputul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4...6 grade. Pana in data de 12 octombrie temperatura aerului va fi in crestere si astfel, media valorilor maxime va fi de 9...10 grade. Pana in data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi in scadere, iar media acestora va fi in jurul a 7 grade. Temperaturile minime vor fi in crestere de la valori, in medie, de -2...-1 grad la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 3 grade in data de 13 octombrie. La sfarsitul saptamanii minimele termice vor fi in scadere usoara, pana la o medie in jurul a 1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in zilele de 13 si 14 octombrie”, conform ANM.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa... Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa vedeta in direct
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a... A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...
monitorulcj.ro
Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a... Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a dreptul ridicole: SCRISUL ILIZIBIL de pe avizul psihologic. IPJ nu dă explicații!
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si