Vreme instabilă, cu vijelii în Moldova şi caniculă la câmpie

Vremea devine foarte călduroasă azi, iar indicele de confort termic poate depăşi nivelul critic de 80 de unităţi mai ales în zonele de câmpie, unde maximele termice pot ajunge la 34 de grade Celsius.

E. V., miercuri 12 iunie 2019 , 09:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

BUCUREŞTI

Vreme foarte caldă anunţă meteorologii şi pentru Bucureşti. Cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat, iar temperatura va ajunge la 33 de grade Celsius iar disconfortul termic va fi crescut. La noapte sunt prognozate ploi cu tunete şi fulgere. Mâine va fi la fel de cald, dar spre seară este posibil să plouă torenţial. Vineri vremea va fi în continuare călduroasă, cu cer variabil şi ploi după-amiaza şi seara, scrie Mediafax. 

ÎN ŢARĂ

BUCUREŞTI

Vreme foarte caldă anunţă meteorologii şi pentru Bucureşti. Cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat, iar temperatura va ajunge la 33 de grade Celsius iar disconfortul termic va fi crescut. La noapte sunt prognozate ploi cu tunete şi fulgere. Mâine va fi la fel de cald, dar spre seară este posibil să plouă torenţial. Vineri vremea va fi în continuare călduroasă, cu cer variabil şi ploi după-amiaza şi seara.

ÎN ŢARĂ

Vremea devine foarte călduroasă azi, iar indicele de confort termic poate depăşi nivelul critic de 80 de unităţi mai ales în zonele de câmpie, unde maximele termice pot ajunge la 34 de grade Celsius. La deal şi la munte, dar şi în zona Moldovei spre seară sunt prognozate ploi în averse cu tunete şi fulgere. Cantităţile de apă pot ajunge la 35 de l/mp.

La noapte, cerul se păstrează mai mult senin în vestul ţării, dar în est şi centru mai sunt posibile averse cu tunete şi fulgere. Vântul va sufla cu intensificări în aceste zone. Temperaturile minime se vor încadra între 11 şi 23 de grade.
Vremea rămâne călduroasă şi în următoarele zile când maximele termice vor ajunge la 35 de grade Celsius în vest, sud şi sud-est iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În zonele de deal şi de munte dar şi izolat în rest sunt prognozate ploi în averse, descărcări electrice şi grindină în a doua parte a zilei şi spre seară. În nopţile care urmează minimele se vor încadra între 10 şi 23 de grade.

LITORAL

Pe litoral, vremea va fi caldă azi, numai bună pentru plajă. Crul va fi variabil, mai mult senin iar vântul va sufla slab. Temperatura va urca până la 28 de grade Celsius, iar la noapte va fi de 21 de grade.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si