Vremea devine neobișnuit de rece. Anunțul ANM de ultima oră

Vremea se va răci pe parcursul următoarelor trei zile, după care revine un proces de încălzire în întreaga țară. Vezi mai jos cum va fi vremea în perioada 21 septembrie - 3 octombrie, conform prognozei publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Author: Razvan Ilie luni 20 septembrie 2021 , 14:30

Vremea se va răci până în dimineaţa zilei de 23 septembrie şi va deveni rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 14 şi 18 grade, iar a minimelor între 5 şi 9 grade.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Minimele vor coborî până la 2-3 grade în următoarele zile, în mai multe regiuni din țară, după care  vremea se va încălzi din nou cu aproximativ 10-15 grade la valorile maxime, până în data de 28 septembrie, apoi se va răcori uşor.   Zilele cu ploi vor fi relativ puţine, îndeosebi la începutul intervalului de prognoză şi spre sfârşitul acestuia. Vezi mai jos prognoza ANM pe regiuni.

Citeste si: Luna plină septembrie 2021: Cum sunt afectate zodiile?

Vremea în Banat

Vremea se va răci până în dimineaţa zilei de 23 septembrie şi va deveni rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 14 şi 18 grade, iar a minimelor între 5 şi 9 grade.

Va urma o încălzire treptată, ce va culmina în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va fi de 23- 25 de grade, iar cea a minimelor de 10- 12 grade. În ultimele zile ale intervalului tendinţa va fi de răcorire uşoară.

Perioade cu ploaie vor fi relativ puţine, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului şi după data de 28 septembrie.

Citeste si: Vremea octombrie 2021: Anunţul ANM. Ce se abate peste România în următoarele săptămâni?

Vremea în Crișana

În regiunea Crişanei, între 20 şi 23 septembrie, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 şi 17 grade şi a minimelor între 4 şi 7 grade. Va urma o încălzire semnificativă, până în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade, iar a minimelor va fi de 9- 11 grade.

În ultimele zile de prognoză tendinţa vremii va fi de uşoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în jurul datelor de 20 şi de 22 septembrie, precum şi după data de 28 septembrie.

Citeste si: Vara încă nu s-a terminat. Vremea va fi frumoasă pe litoral toată săptămâna

Prognoza pentru Transilvania

În Transilvania, tendinţa de răcire a vremii se va menţine până în jurul datei de 22 septembrie, când maximele termice vor fi în medie în jurul a 12 grade, iar media minimelor de 2- 4 grade.

Ulterior, vremea se va încălzi cu aproximativ 10 grade la valorile maxime şi 5 grade la cele minime, până în data de 28 septembrie, apoi se va răcori uşor. Vor fi câteva intervale de timp cu ploaie, probabilitatea mai mare de apariţie fiind în zilele de 20, 22, 24 septembrie, precum şi după data de 27 septembrie.

Vor fi intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie şi din nou după data de 27 septembrie.

Vremea în Maramureș

Vremea va fi rece până în dimineaţa zilei de 24 septembrie şi se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 12 şi 15 grade, iar a minimelor între 3 şi 6 grade. Până spre mijlocul celei de-a doua săptămâni, valorile termice maxime vor creşte cu aproximativ 8 grade, iar minimele cu 5- 6 grade.

În zilele care vor urma va fi posibilă o uşoară răcorire. Intervale cu ploaie vor fi, cel mai probabil, în zilele de 22, 24 septembrie şi începând cu data de 28 septembrie.

Citeste si: Cum va fi vremea până la finalul lunii septembrie. Surpriza anunțată de ANM

Vremea în Moldova

În Moldova, media temperaturilor maxime va scădea până în data de 22 septembrie, când se va situa în jurul valorii de 13 grade, apoi va creşte, astfel că la sfârşitul primei săptămâni şi în primele zile ale celei de-a doua săptămâni va atinge 20- 21 de grade. În ultimele zile de prognoză va începe să scadă uşor şi treptat.

Media minimelor termice va coborî de la 8 grade în prima dimineaţă, până spre 5 grade în dimineaţa zilei de 24 septembrie. În intervalul 25- 29 septembrie vor fi valori termice cuprinse între 9 şi 11 grade.

Tendinţa pentru ultimele zile de prognoză este de uşoară răcorire. Vor fi intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie şi din nou după data de 27 septembrie.

Dobrogea

În Dobrogea, vremea se va răci până în jurul datei de 23 septembrie, când media maximelor termice va fi de 15- 16 grade, iar a minimelor de 8- 9 grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 23 de grade, iar minimele între 12 şi 14 grade. În cea de-a doua săptămână se va răcori treptat. Zilele cu ploaie vor fi puţine, iar cel mai probabil vor apărea în jurul datelor de 20 şi 22 septembrie şi, posibil, după data de 27 septembrie.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, vremea se va răci accentuat până în data de 22 septembrie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Va urma o încălzire, care în zilele de 26 şi de 27 septembrie se va concretiza prin maxime termice ce vor atinge în medie 23- 35 de grade. În zilele care vor urma se va răcori. Minimele termice vor urma un scenariu asemănător, dar cele mai mici medii se vor atinge în dimineţile zilelor de 23 şi 24 septembrie, când vor fi de 6- 7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 21 septembrie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Zilele cu ploaie vor fi puţine, îndeosebi la începutul intervalului de prognoză şi spre sfârşitul acestuia.

Oltenia

În Oltenia, media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată, de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în ziua de 22 septembrie. În zilele următoare se va încălzi, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, maximele termice vor atinge în medie 23- 25 de grade.

În ultimele zile de prognoză se va răcori, iar media minimelor termice va ajunge la 11 grade, în prima dimineaţă, respectiv până la 6 grade în datele de 23 şi 24 septembrie, după care vor creşte, iar între 27 şi 29 septembrie se vor situa între 11 şi 13 grade. Primele zile ale lunii octombrie vor fi cu medii în jurul a 9 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, şansele de ploaie fiind în creştere în primele şi în ultimele zile de prognoză.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi rece până în data de 24 septembrie. Media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 şi 10 grade, iar a minimelor între -2 şi 3 grade. Va urma o încălzire de aproximativ 4- 5 grade până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Pe alocuri vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1.500, trecător vor fi posibile şi ninsori slabe.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si