Vremea iulie 2021: Prognoza meteo pentru întreaga lună

Administrația Națională de Meteorlorgie a emis prognoza meteo pentru luna iulie 2021. Meteorologii anunță că vremea va fi foarte caldă pe tot parcursul acestei luni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă a anului, însă vor fi și ploi în unele zone din țară.

Author: Alina Raducu luni 05 iulie 2021 , 09:41

Vremea iulie 2021: Prognoza meteo
Vremea iulie 2021: Prognoza meteo[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, valabile până pe 26 iulie.

Cum va fi vremea în luna iulie?

Vremea în săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele preconizate pentru această perioadă, în toată țara, dar valorile termice vor fi mai accentuate în zonele vestice și sud-vestice.

Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi deficitar în zonele vestice, sud-vestice și local în cele centrale și la munte, dar și în extremitatea de est a țării. În restul țării va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea iulie 2021: Prognoza meteo
Vremea iulie 2021: Prognoza meteo[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Nor toxic după explozia de la Petromidia. Ce spune mesajul Ro-Alert pentru avertizarea populației

Vremea în săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Valorile termice medii ale aerului, estimate de meteorologi vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În această săptămână, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în estul țării, îndeosebi în regiunile nord-estice, dar și local în nord-vest.

Citeste si: Băile Telega din Prahova- din stațiunea cândva renumită pentru tratamentele cu apă sărată și nămol, la ruină

Vremea în săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021

ANM a anunțat că temperaturile medii vor avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în jumătatea vestică a țării, iar în rest temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

De asemenea, regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Vremea iulie 2021: Prognoza meteo
Vremea iulie 2021: Prognoza meteo[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO| Ploile abundente pun stăpânire pe România! Peste 30 de județe sunt afectate de Codul Portocaliu

Vremea în săptămâna 19.07.2021 – 26.07.2021

Conform estimărilor meteorologilor, mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice acestui interval, mai ales în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Totodată, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general cuprise în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate zonele din țară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si