Băile Telega din Prahova - din stațiunea cândva renumită pentru tratamentele cu apă sărată și nămol, la ruină

Cândva renumită pentru tratamentele cu apă sărată şi nămol, staţiunea Băile Telega, din Prahova, a ajuns acum o ruină.

Author: M.A. vineri 02 iulie 2021 , 18:04

Băile Telega din Prahova - din stațiunea cândva renumită pentru tratamentele cu apă sărată și nămol, la ruină
Cândva renumită pentru tratamentele cu apă sărată şi nămol, staţiunea Băile Telega, din Prahova, a ajuns acum o ruină.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Locul unde mii de oameni veneau pe vremuri să-și lecuiască durerile, arată ca după taifun. Autoritățile nu pot face nimic pentru că se judecă în instanță cu fostul concesionar care a lăsat totul de izbeliște și a

plecat.

Clădiri distruse, balustrade și scări puse la pământ, bălării și gunoaie cât cuprinde. Este tabloul dezolant a ceea ce a fost odata perla stațiunii Telega. Complexul cu băi minerale arată de parcă o bombă ar fi explodat aici. Nici măcar lacul sărat nu mai amintește de strălucirea de altă dată a locului.

Citeste si: VIDEO- Investiții de zeci de milioane de euro în sudul litoralului

Băile Telega- din stațiune renumită, o ruină

Un război în justiție între concesionar și primăria Telega a adus complexul în faliment. Fostul administrator a plecat după ce datoriile s-ar fi acumulat și a lăsat totul de izbeliște, deşi locul are un potențial turistic uriaș.

Aici există un lac vechi de peste 500 de ani despre care Institutul Balnear Francez spunea că este pe locul doi în Europa și cinci în lume la vindecarea multor boli. 

Citeste si: VIDEO- Litoralul Ardealului se umple de turiști încet-încet. Distracție la maxim

Băile Telega- stațiune deja uitată de oameni

În ciuda avertismentelor puse pe garduri, oamenii suferinzi caută alinare în lacul considerat tămăduitor. Turiştii pot totuși să meargă într-un alt complex care se află la doar câțiva metri de cel devenit acum o ruină. Apa are o salinitate ridicată și o temperatură de aproape 30 de grade., iar tatamentele cu nămol fac minuni pentru organism.

Citeste si: Topul destinațiilor mai puțin cunoscute din Europa. Unde îți poți petrece vacanța atunci când vrei să eviți numărul mare de turiști

Până când judecătorii vor decide soarta celebrului complex de băi Telega, locul va continua să se degradeze. Noul proprietar va trebui să facă investiții serioase ca să redeschidă obiectivul pentru turiști.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si