Vremea schimbă foaia. Anunț suprinzător de la meteo!

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă prognoză meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni

A.M.S., luni 24 februarie 2020 , 21:39

Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo
Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vremea

primăvară 2020. Prognoza meteo. Iată cum va fi vremea în intervalul 24 februarie 2020- 8 martie 2020, în toate regiunile României!

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. BANAT

În primele trei zile din interval vremea se va încălzi treptat, devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge 16...18 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât maximele vor fi de 6..8 grade spre finalul primei săptămâni.

După aceste alternanțe se va încălzi din nou, astfel încât media maximelor se va situa între 12 și 14 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat prin valori medii de 2...4 grade, cu două scăderi semnificative, în 25 și 28 februarie, când minimele vor deveni ușor negative, cu valori medii de -2 grade.

Precipitațiile se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului și vor fi moderate cantitativ pe 26 și 27 februarie.

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. CRIŞANA

În prima săptămână de prognoză valorile termice vor avea alternanțe semnificative, atât cele diurne, cât și cele nocturne.

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. Astfel, la început va fi cu mult mai cald decât în mod caracteristic datei, cu maxime de 12...16 grade, apoi se va răci semnificativ, la valori medii în jurul a 6 grade în data de 27 februarie, după care se va încălzi din nou și mediile temperaturilor maxime vor fi de 10...12

grade până la finalul intervalului.

Citeste si: Schimbări importante pentru elevi! Anunțul făcut de Ministerul Educației

Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo
Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo

Temperaturile minime vor avea variații de la -2 la 6 grade în prima jumătate a intervalului, apoi se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea pot deveni moderate cantitativ pe 26 și 27 februarie.

TRANSILVANIA

În primele trei zile de prognoză, valorile termice diurne vor crește treptat, astfel încât vor determina o vreme deosebit de caldă, cu maxime ce vor porni de la 6...8 grade și vor ajunge la 14...16 grade în data de 26 februarie.

În 27 și 28 februarie se va răci accentuat, astfel încât maximele termice vor coborî spre 3...6 grade, apoi se va înregistra un proces de încălzire ce va determina valori maxime mediate regional între 10 și 12 grade.

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. Regimul termic nocturn va avea variații pe aproape tot intervalul, astfel încât temperaturile minime se vor situa, în medie, între 0 și 4 grade, dar și mai scăzute, în mare parte negative, pe 25, 28 și 29 februarie, spre -6...-2 grade.

Temporar vor fi precipitații în aproape toate zilele, posibil mai însemnate cantitativ pe 26 și 27 februarie.

Prognoza meteo. MARAMUREŞ

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă pe 25 și 26 februarie, când se vor înregistra temperaturi maxime de 10...12 grade, dar se va răci semnificativ pe 27 și 28 februarie, când maximele vor coborî spre 4...6 grade.

Ulterior se va încălzi treptat, dar vor mai fi ușoare alternanțe, astfel încât mediile maximelor termice se vor situa între 8 și 12 grade.

Regimul termic nocturn se va concretiza, în medie, prin valori cuprinse între 0 și 4 grade, cu nopți mai reci în 25 și 28 februarie, când temperaturile minime vor deveni negative.

Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo
Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo

Citeste si: VIDEO| Românii fug din Italia de teama coronavirusului: „Magazinele sunt goale, străzile sunt goale”

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, cu cantități moderate între 26 februarie și 01 martie.

Vremea primăvară 2020. MOLDOVA

Valorile termice diurne vor crește treptat, astfel încât media maximelor va porni de la 8..10 grade și va ajunge la 15...18 grade, în data de 26 februarie.

Ulterior, temperatura va marca o scădere treptată, ajungând la valori de 5...7 grade pe 28 februarie, după care se va menține la medii de 10...14 grade.

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 2 și 4 grade, exceptând datele de 25, 28 și 29 februarie, când minimele vor deveni
preponderent negative.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar temporar fiind posibile precipitații, slabe cantitativ.

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. DOBROGEA

În prima săptâmână de prognoză valorile termice vor avea alternanțe semnificative, cu medii ale valorilor maxime de 8...10 grade în zilele de 25 și 28 februarie, dar cu mult mai ridicate pe 26, 27 februarie și 01 martie, când media regională se va situa în jurul a 16 grade.

În restul intervalului de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în această perioadă, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 14 grade.

Citeste si: Află acum ce au spus specialiștii ANM! Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie?

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. Temperaturile minime vor avea variații în prima jumătate a intervalului, când se vor situa între 2 și 8 grade, apoi se vor menține, în medie, între 4 și 6 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, cu o probabilitate mai mare de precipitații pe 27 februarie.

Prognoza meteo. MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menține în general mai caldă decât în mod normal în luna februarie.

Totuși, vor fi alternanțe de regim termic, astfel încât vor fi intervale în care abaterile pozitive față de specificul climatologic vor fi semnificative, dar și intervale cu temperaturi mai ponderate.

Astfel, în zilele de 26 februarie și 01 martie, dar și în perioada 04 – 06 martie, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 14 și 19 grade, în timp ce, în restul intervalului, sunt estimate valori diurne, în medie, de 8...12 grade.

Temperturile minime vor fi în general pozitive, cu valori medii între 2 și 6 grade, mai scăzute pe 25, 28 și 29 februarie, când se vor înregistra și temperaturi ușor negative.

Citeste si: VIDEO| Povestea emoționantă a românului ucis în atacul din Germania

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată pe 27 și 28 februarie, dar și în
intervalul 01 – 08 martie

Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo
Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo

Vremea primăvară 2020. OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătate a lunii februarie, cu valori maxime diurne ce se vor situa, în general, între 12 și 18 grade. Totuși, pe 27 și 28 februarie se estimează o scădere a temperaturilor maxime, care se vor situa între 7 și 11 grade.

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. Temperaturile minime vor fi scăzute pe 25 și 28 februarie, când se vor înregistra valori negative ce pot coborî spre -5...-3 grade, dar în restul intervalului vor fi pozitive și mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei, cu valori medii între 2 și 6 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată, cu precădere în perioada 26 – 29 februarie și din nou în a doua săptămână de prognoză.

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. LA MUNTE

Vremea se va încălzi treptat până în 26 februarie, când temperatura medie diurnă va fi de 6 grade, apoi valorile termice vor fi în scădere, spre medii ale maximelor termice de -2 grade în 27 și 28 februarie, dar ulterior se va încălzi din nou, nu vor mai fi variații semnificative, iar media temperaturilor maxime va fi de 2...4 grade.

Minimele vor avea alternanțe semnificative în prima săptămână când se vor situa, în medie, între -10 și 0 grade, dar până la finalul intervalului de prognoză se vor menține relativ constante, în jurul unor valori medii de -4 și -2 grade.

Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo
Vremea primavara 2020 - Prognoza meteo

Citeste si: Ce se întâmplă în organismul tău când renunți la carne. Așa ceva nu se poate!

Vremea primăvară 2020. Prognoza meteo. Temporar vor fi precipitații în aproape tot intervalul, iar probabilitatea ca acestea să devină moderate cantitativ va fi mai mare pe 26 și 27 februarie.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cristian Comănici, acuzații dure: „Gagica ta a făcut bani grei în străinătate!” Ies la... Cristian Comănici, acuzații dure: „Gagica ta a făcut bani grei în străinătate!” Ies la iveală noi detalii despre o concurentă. Urmărește o ediție incendiară „Puterea dragostei” duminică, 28 februarie, de la 16:00 și 19:00 pe Kanal D
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Tribunalul Cluj a decis! Celebra filmare cu Marica va fi ȘTEARSĂ de pe internet Tribunalul Cluj a decis! Celebra filmare cu Marica va fi ȘTEARSĂ de pe internet
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si