Warren Buffett nu vede cu ochi buni goana dupa Bitcoin!
Economie

Warren Buffett nu vede cu ochi buni goana dupa Bitcoin!

G. S.
11 ian 2018

Miliardarul american Warren Buffett este convins ca povestea monedelor virtuale se va incheia in lacrimi, dar nu mizeaza niciun ban pe cresterea sau scaderea bitcoin sau a altor criptomonede, relateaza MarketWatch.

"In privinta monedelor virtuale in general, pot spune aproape cu certitudine ca vor avea un sfarsit prost", a afirmat directorul general al grupului Berkshire Hathaway, intr-un interviu acordat miercuri.

Buffett a spus ca nu va face plasamente pe termen scurt in bitcoin si ca nu are niciun interes pentru tranzactiile cu contracte futures in moneda virtuala. Miliardarul a spus in schimb ca daca ar exista optiuni put pe  termen de cinci ani, ar cumpara cate una pentru fiecare criptomoneda care exista. O optiune put ofera detinatorului dreptul, dar nu si obligatia de a vinde un titlu la un pret stabilit, iar aceasta poate fi utilizata pentru a paria ca pretul unui activ va scadea.

Pretul spot al bitcoin a scazut miercuri cu peste 5%, la 13.786.32 de dolari pe unitate, fiind cu mult sub nivelul record de peste 19.000 de dolari atins la jumatate lunii decembrie.

Cresterea puternica a bitcoin si a altor monede digitale din ultimul an a atras o atentie tot mai mare din partea Wall Street. Presedintele si directorul general al bancii americane JP Morgan, Jamie Dimon, a declarat miercuri ca regreta faptul ca in septembrie a numit bitcoin "o frauda", dar a spus ca crede in continuare ca preturile monedelor virtuale sunt exagerate. El si-a exprimat in schimb increderea in tehnologia blockchain, pe care se bazeaza monedele digitale.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook