Yin Yuguo, studentul chinez din Bacău îndrăgostit de Eminescu și România, a murit! Tânărul de 16 ani a avut parte de o moarte cruntă! E teribil ce a pățit

Yin Yuguo, un tânăr de 16 de ani din China, student la Bacău, a reușit să devină celebru în România după ce, pe 1 decembrie, a fost surprins la Alba Iulia. El a sărbătorit românește și a urat țării un "viitor strălucit".

C.I.P., marți 29 ianuarie 2019 , 12:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Din nefericire, tânărul a murit în urmă cu câteva zile în urma unui accident de-a dreptul stupid. Yin plecase să vadă Cetatea Neamțului. A mers cu un tren personal și avea să moară în urma călătoriei.

Potrivit informațiilor oferite, tânărul a încurcat gările. El a crezut că a ajuns în Pașcani, când abia trecuse de Roman. S-a speriat și a vrut să se dea jos, chiar dacă trenul se pusese în mișcare.

A sărit din mers, iar în săritură s-a lovit cu capul de o bornă kilometrică și a murit pe loc.

Nimeni nu a observat incidentul, trupul studentului chinez fiind descoperit la câteva ore, în zăpadă, de către un angajat ceferist care trecea prin triaj.

Adevărata poveste este că adolescentul Yuguo ajunsese în România din dragoste de Eminescu și nimic altceva. În marea de ipocrizie comemorativă care ne-a inundat în ultimele luni, apariția și dispariția acestui adolescent chinez devine impresionantă: așa arată un omagiu.

"Era fascinat de Eminescu!", a declarat Ioan Dănilă, profesor la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău pentru cei de la recorder.ro.

Și unul dintre prietenii buni ai lui Yuguo: "Yin Yuguo avea 16 ani. A ajuns la noi, la universitate, în toamna lui 2018, ca student la clasa pregătitoare. Avem un astfel de program pentru viitorii studenți străini.

El absolvise liceul în țara lui și plănuia să stea patru ani în Bacău, timp în care să învețe limba și să termine Facultatea de Litere. A colaborat cu Institutul Cultural Român din Beijing, iar dragostea lui pentru România a început după ce l-a citit pe Eminescu în chineză. Era singurul copil al unei familii de intelectuali: mama sa e profesoară universitară de limba și literatura chineză, iar tatăl e profesor de cultură și civilizație indiană.
Visul lui Yuguo era să învețe limba română și să traducă literatură românească în limba chineză. Acum două săptămâni, pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, a mers, fără să-l fi trimis cineva, să recite din Eminescu, în chineză, la o manifestare culturală de la Galeria Alfa, din Bacău. Era un aventurier, lua trenul să viziteze case memoriale de scriitori, muzee, încerca să înțeleagă țara în care ajunsese. Era o excepție, am avut mulți studenți străini, dar niciunul atât de pasionat de cultura românească"
.

Mai multe detalii despre Yin Yuguo poți afla

de aici!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine... Cutremur puternic în România! Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă. Ce magnitudine a avut
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si