Zece pe linie! Ines, o elevă de clasa a XII-a de la ţară, nu a luat niciodată 9

Ines Bălănescu, o elevă de clasa a XII-a de la ţară, a reuşit să termine toţi anii de studiu cu media zece. Ines nu a luat niciodată nota 9 și spune că are o viaţă normală de adolescent, cu multe pasiuni. Deși a fost mereu o elevă de top, Ines n-a vrut nici o clipă să plece de la şcolile din mediul rural. Acum susține examenul de Bacalaureat și va da admitere la facultate.

Author: R.B. marți 23 iunie 2020 , 12:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Contează mai mult dacă tu vrei să înveţi. Aici, la ţară, elevii, în multe cazuri, îşi dau silinţa, sunt motivaţi să ajungă mai sus, au un scop bine definit”, crede Ines.  Tânăra a ştiu mereu că vrea să devină medic, iar familia a sprijinit-o tot timpul să-şi urmeze visul. „Pentru mine nu au contat notele, ci dorinţa de a şti şi mai ales de a mă pregăti pentru materiile care mi-au plăcut mai mult, adică biologia

şi engleza.

Citeste si: Fabulos! Cum a apărut Selly la prima probă a Bacalaureatului

Ca să te pregăteşti cum trebuie, este nevoie, desigur, de multă muncă şi consecvenţă. Am fost motivată şi tot timpul m-a sprijinit familia. Mi-a plăcut mereu să învăţ”, se confesează Ines. 

Citeste si: Bacalaureat 2020. Au apărut subiectele la Limba Română

“Matematica nu prea mi-a plăcut”

Ca orice elev, a avut şi materii pe care nu le-a îndrăgit. „Matematica nu prea mi-a plăcut. Am învăţat-o de nevoie, fiindcă îmi trebuia la examene, mai ales la examenul final”, explică tânăra din Truşeşti. “Îmi doresc să urmez Facultatea de Medicină de la Iaşi. Îmi place biologia şi vreau să ajungă un medic bun. Tocmai de aceea trebuie să depui efort în plus la materiile preferate şi trebuie să te axezi pe ceea ce doreşti să devii. Pentru note ajunge să înveţi ceea ce se predă la clase”. 

Sursa: click.ro

Citeste si: Premieră în istoria Bacalaureatului din România. Schimbări majore


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si