Zeci de gospodarii din Mures au fost inundate in ultimele 24 de ore

Cateva zeci de gospodarii din localitati muresene au fost inundate, in ultimele 24 de ore, in urma precipitatiilor abundente si a topirii zapezii pe fondul incalzirii bruste a vremii, mai multe drumuri fiind afectate de revarsarea apelor.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe luni 06 februarie 2017 , 13:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mures au anuntat, luni, ca 20 de gospodarii au fost inundate in localitatea Lunca Bradului, in ultimele 24 de ore, in urma precipitatiilor abundente dar si a topirii zapezii pe fondul incalzirii bruste a vremii.
De asemenea mai multe curti sau subsoluri au fost inundate in Glodeni, Deaj si Reghin, iar drumul de acces in cartierul Livezii din Tarnaveni a fost acoperit de ape.
In amonte de localitatea Filea, duminica, a fost evacuata o stana de oi care in cazul revarsarii raului Mures exista riscul sa fie inundata. Astfel, au fost evacuate cu ajutorul lucratorilor Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Deda aproximativ 300 de animale.
Pe raul Gurghiu, in zona podului care face legatura dintre localitatile Ibanesti si Hodac, s-a format un pod de gheata cu o lungime de aproximativ 1 kilometru care a fost dislocat cu ajutorul unui utilaj apartinand Sistemului de Gospodarire a Apelor. Podul auxiliar care facea legatura intre DJ 153C si localitatea Jabenita a fost distrus de viitura formata pe Raul Gurghiu.
Tot in ultimele 24 de ore, pe cursurile de apa din judetul Mures au fost raportate prin intermediul dispeceratului de urgente poduri de gheata de mari dimensiuni in localitatile Bistra Muresului, Galaoaia, Rastolita si Androneasa.
La nivelul ISU Mures a fost mobilizata grupa operativa care a fost trimisa in teren pentru supravegerea si monitorizarea podurilor de gheata in zonele unde exista posibilitatea ca acestea sa produca inundatii si pagube. De asemenea, echipa pirotehnica a fost trimisa in teren pentru ca in cazul in care va fi nevoie sa poata executa misiuni de detonare prin explozie controlata a podurilor de gheata, care ar putea pune in pericol gospodariile cetatenilor sau
caile rutiere.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mures au anuntat, luni, ca 20 de gospodarii au fost inundate in localitatea Lunca Bradului, in ultimele 24 de ore, in urma precipitatiilor abundente dar si a topirii zapezii pe fondul incalzirii bruste a vremii.

De asemenea mai multe curti sau subsoluri au fost inundate in Glodeni, Deaj si Reghin, iar drumul de acces in cartierul Livezii din Tarnaveni a fost acoperit de ape.In amonte de localitatea Filea, duminica, a fost evacuata o stana de oi care in cazul revarsarii raului Mures exista riscul sa fie inundata, scrie News.ro.

Astfel, au fost evacuate cu ajutorul lucratorilor Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Deda aproximativ 300 de animale.Pe raul Gurghiu, in zona podului care face legatura dintre localitatile Ibanesti si Hodac, s-a format un pod de gheata cu o lungime de aproximativ 1 kilometru care a fost dislocat cu ajutorul unui utilaj apartinand Sistemului de Gospodarire a Apelor.

Podul auxiliar care facea legatura intre DJ 153C si localitatea Jabenita a fost distrus de viitura formata pe Raul Gurghiu.Tot in ultimele 24 de ore, pe cursurile de apa din judetul Mures au fost raportate prin intermediul dispeceratului de urgente poduri de gheata de mari dimensiuni in localitatile Bistra Muresului, Galaoaia, Rastolita si Androneasa.

La nivelul ISU Mures a fost mobilizata grupa operativa care a fost trimisa in teren pentru supravegerea si monitorizarea podurilor de gheata in zonele unde exista posibilitatea ca acestea sa produca inundatii si pagube. De asemenea, echipa pirotehnica a fost trimisa in teren pentru ca in cazul in care va fi nevoie sa poata executa misiuni de detonare prin explozie controlata a podurilor de gheata, care ar putea pune in pericol gospodariile cetatenilor sau caile rutiere.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si