Potrivit surselor citate, în ultimele zile au fost primite sesizari care îl vizeaza pe medicul Gheorghe Burnei atat la linia verde a Directiei Generale Anticoruptie, cat si pe adresa de mail a Parchetului Tribunalului Bucuresti. Unele persoane au sunat la numarul de urgenta 112 si au spus ca vor sa faca plangere pe numele medicului Gheorghe Burnei.

"Sunt cateva zeci de persoane care au sunat la linia verde a DGA de prevenire a faptelor de coruptie sau la numarul de urgenta 112, iar unii au trimis mesaje pe adresa Parchetului.

Lumea a început sa vorbeasca. Toate aceste sesizari urmeaza a fi verificate cu atentie în perioada urmatoare", au declarat, pentru News.ro, sursele citate.

Sesizarile au fost facute dupa ce procurorii l-au pus sub acuzare pe medicul Gheorghe Burnei, de la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, pentru 15 fapte de luare de mita si îl suspecteaza ca a facut experimente pe copii, folosind dispozitive medicale confectionate artizanal, oase de vita fierte si filtre de tanc.

Anchetatorii au audiat pana în prezent 20 de parinti ai caror copii au fost operati de chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, dar si colegi ai medicului, potrivit acelorasi surse.

În urma cu cinci zile erau înregistrate la Parchet alte 48 de reclamatii care îl vizeaza pe medicul Gheorghe Burnei. În urma acestor plangeri, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au facut, în 14 decembrie, noi perchezitii la Spitalul "Marie Curie", de unde au luat mii de foi de observatii, radiografii si dispozitive medicale care au legatura cu aceste cazuri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Corpul de control al Ministerului Sanatatii a început, în 14 decembrie, verificarile la Spitalul "Marie Curie", iar Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat în cazul lui Gheorghe Burnei, dar va începe investigatia în legatura cu eventuale încalcari ale codului de deontologie medicala dupa finalizarea anchetei penale.

 

"Burnei era obsedat sa inventeze ceva(...) calcand pe victime, fara nicio farama de mustrare de constiinta"

"Burnei era obsedat sa inventeze ceva(...) calcand pe victime, fara nicio farama de mustrare de constiinta"

 

Medicul Gheorghe Burnei a fost retinut pe 10 decembrie de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru 15 fapte de luare de mita. Tribunalul Bucuresti a respins arestarea preventiva a lui Burnei si a dispus plasarea în arest la domiciliu, decizie care nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au pus sechestru pe o parte din averea medicului Gheorghe Burnei, la o saptamana dupa ce a fost pus sub acuzare, potrivit unor surse judiciare.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au aratat, în referatul cu propunerea de arestare preventiva, ca, în perioada 26 octombrie- 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins si a primit de 15 ori mita de la parintii unor copii internati la Spitalul "Marie Curie", pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei si 1.350 de euro.

Anchetatorii sustin ca Gheorghe Burnei îi obliga pe parintii copiilor operati de el sa cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi platea vacantele cu familia în strainatate si deplasarile la congrese. Burnei folosea atat proteze omologate, cat si dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confectionate artizanal de cunostinte ale medicului de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii, potrivit procurorilor.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Cand era in culmea gloriei, Gheorghe Burnei a fost ofertat de o clinica din Anglia, unde ar fi avut un salariu lunar de zeci de mii de lire sterline: "E un salariu care arata valoarea muncii mele!"

"În categoria experimentelor pe copii sunt incluse si interventiile chirurgicale efectuate cu oase de vita fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC", au mai scris procurorii în referatul cu propunerea de arestare a medicului Gheorghe Burnei.
Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei preleva de la copii pe care îi opera tesut osos si ligamente, fara a cere acordul parintilor, si le tinea în congelatorul unui frigider din unitatea sanitara, în care erau pastrate alimente si bauturi alcoolice. Tesuturile, desi au fost pastrate în conditii improprii si nu au fost verificate bacteriologic si viral, au fost transplantate altor copii, iar cele gasite la perchezitii urmau sa fie folosite la alte interventii chirurgicale.
Din datele existente pana în prezent în dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi facut experimente pe copii în peste 20 de cazuri, potrivit unor surse judiciare.
Conform anchetatorilor, exista indicii ca Gheorghe Burnei ar fi savarsit infractiuni contra vietii si integritatii corporale sau sanatatii, în care victimele sunt minori aflati anterior într-o stare de sanatate precara, "stare pe care inculpatul prin actiunile sale intentionate a agravat-o".
"Avem în vedere numeroasele declaratii ale parintilor copiilor care au suferit interventii chirurgicale efectuate de Burnei Gheorghe, copii carora starea de sanatate li s-a înrautatit considerabil în urma interventiilor inculpatului. Au rezultat cazuri în care copii cu activitate fizica anterioara întalnirii cu Burnei Gheorghe specifica varstei au involuat pana la mobilitate sporadica, dificila si chiar pana la paralizie. Faptele savarsite de inculpatul Burnei Gheorghe împotriva interesului copiilor pusi în grija sa de catre parinti sunt cu atat mai grave cu cat este pozitia sa profesionala mai ridicata", au aratat procurorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si