Zelenki, previziuni sumbre pentru această iarnă: ”Iarna va fi dificilă pentru toată lumea”

În discursul de sâmbătă, Zelenski a lansat un avertisment pentru întreaga Europă. El este de părere că aceasta va fi cea mai grea iarnă din istorie.

Author: Diana Bostan duminică 11 septembrie 2022 , 10:38

zelenski

Volodimir Zelenski

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Volodimir Zelenski susține că urmează ” cea mai grea iarnă din întreaga lume”, nu doar pentru Ucraina, ci pentru toată Europa.

Zelenski susține că urmează o iarnă foarte grea

”Aceasta va fi cea mai grea iarnă din întreaga lume. Acestea vor fi 90 de zile care vor fi un test pentru încrederea noastră în victorie. Un test pentru rezistenţa şi unitatea noastră, pentru capacitatea noastră de a ne proteja pe noi înşine, întreaga lume, libertatea şi valorile fundamentale pentru orice persoană din lume. Rusia face totul pentru a înfrânge rezistenţa Ucrainei, a Europei şi a lumii în 90 de zile de iarnă. Pentru că asta speră Rusia. Acesta este ultimul ei argument. Ultimul, sunt sigur de asta: cruzimea perioadei de iarnă, care se presupune că ajută atunci când cruzimea omului nu este suficientă.

Şi trebuie să fim pregătiţi- să nu ne prăbuşim, să nu ne despărţim, să nu ne abatem de la calea noastră. Urmează 90 de zile, ceea ce va fi mai crucial decât 30 de ani de independenţă a Ucrainei. 90 de zile care vor fi mai cruciale decât toţi anii de existenţă a Uniunii Europene. Iarna ne va determina viitorul şi riscurile”, a declarat Zelenski în discursul rostit la reuniunea anuală a Yalta European Strategy, un forum de discuţii privind viitorul european al Ucrainei şi contextul global.

Citeste si: VIDEO| Trupele ucrainene câștigă teren în fața rușilor

Zelenski susține că pentru a face față Rusiei, Ucraina are nevoie de arme, muniţie, sprijin financiar şi politic, diplomaţie mai puternică.

Volodimir Zelenski a mulțumit pentru sprijin, dar nu consideră că este suficient

”Suntem recunoscători pentru tot ceea ce aţi făcut, dar nu va fi suficient pentru victorie până când va fi victorie”, a adăugat liderul de la Kiev.

”Nu avem nicio îndoială că putem trece peste iarnă fără resurse energetice ruseşti. Nu numai Ucraina, ci toate statele europene de renume. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să fii pregătit să previi orice sabotaj rusesc- militar sau politic şi este foarte important să previi măsurile de dezinformare ale Rusiei. Şi, prin urmare, avem nevoie de şi mai multă coordonare, fermitate şi presiune asupra Rusiei”, a continuat el.

Citeste si: Ministrul german de externe, vizită surpriză la Kiev: ”demonstrează că Ucraina poate conta pe sprijinul Berlinului”

”Iarna va fi dificilă pentru toată lumea- din Letonia şi Polonia până în Marea Britanie şi Statele Unite. Războiul este război. Există în lume. Iarna va fi grea. Dar putem face din această iarnă cea mai grea pentru Rusia, pentru cea care este responsabilă de toate problemele create- probleme militare, sociale, de preţuri, probleme energetice şi multe altele. Putem face calea spre victoria noastră mai clară după aceste 90 de zile”,  a conchis Volodimir Zelenski.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si