Zelenski a demis șefii serviciilor de securitate din patru regiuni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis luni, 15 august, șefii serviciilor de securitate din patru regiuni.

Author: Sorin Negru luni 15 august 2022 , 16:35

zelenski

Zelenski a demis alți oficiali din serviciile de informații

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Volodimir Zelenski a semnat luni, 15 august, decretele de revocare  a șefilor filialelor Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) din Kiev și regiunile Kiev, Ternopil și Lviv, potrivit publicației Kyiv Independent.

Şeful SBU al regiunii Lviv, Artem Bondarenko, a fost mutat însă ca șef al filialei din Kiev.

De ce i-a demis Zelenski pe șefii serviciilor de securitate 

Decizia vine la doar o lună după ce liderul de la Kiev a dispus demiterea șefului serviciului național de spionaj (SBU), dar și a procurorului general.

Citeste si: VIDEO| Zelenski, mesaj pentru soldații ruși: „Fiecare soldat rus care trage asupra centralei nucleare Zaporojie devine o țintă specială pentru armata noastră”

Liderul de la Kiev spune că oficiali din instituţiile conduse de Ivan Bakanov și Irina Venediktova lucrau acum împotriva Ucrainei în teritoriile ocupate de Rusia, ceea ce pune la îndoială calităţile lor de a fi în fruntea a două importante instituţii în timpul războiului.

Citeste si: Ucraina a doborât 9 avioane ruse. "Putin se teme să recunoască atacul din Crimeea"

În mesajul zilnic transmis poporului său, președintele Ucrainei spune că a doua jumătate a lunii august va fi foarte importantă pentru soarta războiului cu Rusia.

"Ne pregătim pentru săptămânile foarte active din a doua jumătate a lunii august – negocieri, întâlniri, Platforma Crimeea, noi apeluri către comunități străine, activitate juridică internațională – din inițiativa noastră", a informat Zelenski.

"Cu cât Ucraina va fi mai puternică, cu atât Rusia va fi mai slabă și, prin urmare, cu atât va dura mai puțin timp acest război. Și toți cei din Ucraina, toți cei din lumea liberă trebuie să facă tot ce le stă în putere și tot ce este posibil pentru ca Rusia și cei care susțin războiul să plătească un preț tot mai mare pentru teroarea de stat rusă", a mai transmis președintele de la Kiev. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si