Zelenski a vorbit despre reconstrucția Ucrainei: ”Lucrările de restaurare se desfăşoară destul de rapid şi eficient în toată Ucraina”

Zelenski a vorbit despre lucrările de restaurare din Ucraina, dar și despre un al doilea atac lansat de Rusia. Armata rusă ar fi lansat 28 de rachete către Ucraina.

Author: Diana Bostan miercuri 12 octombrie 2022 , 07:06

zel

Volodimir Zelenski

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urma atacului asupra Ucrainei, Volodimir Zelenski a denumit Rusia ca fiind un stat terorist ce trebuie oprit.

Zelenski a vorbit despre restaurarea Ucrainei

”Până în această dimineaţă, au fost lansate 28 de rachete, dintre care 20 au fost doborâte. Mai mult de 15 drone, aproape toate fiind drone de luptă iraniene. Majoritatea au fost doborâte. Le sunt recunoscător tuturor luptătorilor noştri din Forţele Aeriene, Forţele Terestre şi serviciile de informaţii implicate în apărarea împotriva acestor lovituri ruseşti”, a transmis Zelenski, în ultima sa adresare către populaţie. 

Citeste si: VIDEO Zelenski, mesaj după exploziile de la Kiev: Se încearcă să fim anihilaţi şi şterşi de pe faţa pământului”

”Dacă nu ar fi fost loviturile de astăzi, am fi restabilit deja aprovizionarea cu energie, apă şi comunicaţii pe care teroriştii le-au afectat ieri.

Iar astăzi, Rusia va reuşi un singur lucru în plus: ne va întârzia puţin recuperarea”, a maia firmat Zelenski. 

Mai multe orașe și sate lăsate în beznă au deja electricitate

”Acolo unde au existat pierderi, se construieşte deja sau se va construi. Acolo unde au existat speranţe ale inamicului, vor exista ruine ale statalităţii ruseşti. Şi le mulţumesc tuturor celor care, la nivelul lor, asigură recuperarea după atacurile teroriste”, a mai afirmat Zelenski.

Citeste si: Ministrul Apărării: „Spionajul rusesc este peste tot în Europa Centrală şi de Est”. Care este rata simpatiei față de Rusia în România

”În unele oraşe şi districte, lucrările sunt încă în curs de desfăşurare. În unele oraşe şi districte, lucrătorii din domeniul energiei aplică restricţii temporare în ceea ce priveşte furnizarea de energie, în funcţie de program- acest lucru este necesar exclusiv pentru a menţine stabilitatea sistemului energetic. Guvernul controlează toate acestea- noi încercăm să restabilim condiţiile normale cât mai repede posibil”, a mai afirmat Zelenski. 

 Zelenski a avertizat asupra folosirii electricității la anumite ore.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si